Foto: LETA
Reformu partijas (RP) dome sestdien Daugavpilī notikušajā sēdē vienojās izteikt atbalstu sava biedra vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža lēmumam atstādināt Aivaru Lembergu ("Latvijai un Venstpilij") no Ventspils mēra amata.

Kā teikts RP domes sēdē pieņemtajā rezolūcijā, ar šo lēmumu varētu izbeigt augstas pašvaldības amatpersonas gadiem ilgstošo interešu konfliktu, prettiesiski izmantojot amata pilnvaras savās un savu ģimenes locekļu mantiskajās interesēs.

RP dome arī apņēmās aicināt Reformu un tiesiskuma koalīcijas partnerus sniegt politisko atbalstu Sprūdža centieniem nodrošināt likuma un tiesiskuma ievērošanu Ventspils pašvaldībā.

Kā ziņots, Sprūdžs piektdien paziņoja, ka ir nolēmis atstādināt Lembergu no Ventspils domes priekšsēdētāja amata. Šādu lēmumu ministrs pieņēma, iepazīstoties ar Lemberga paskaidrojumiem.

Paskaidrojumus Ventspils mēram Sprūdžs prasīja, jo no Ģenerālprokuratūras bija saņēmis "šokējošu" informāciju par Lemberga "saimniekošanu" Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētāja amatā.

RP koalīcijas partneri no "Vienotības", kā arī opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības pārstāvji par Sprūdža lēmumu ir pauduši neizpratni, savukārt pats Lembergs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra lēmumu neatzīst un dēvē to par speciāli sarīkotu akciju, izmantojot prokuratūras celtajās apsūdzībās ietverto informāciju, kas nav pierādīta tiesā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!