Foto: DELFI

Jūnijā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās no partijas "Reģionu alianse" uz vietām Jelgavas novada domē kandidēs 17 cilvēki. Saraksta līdere ir pašreizējā Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece Aija Tračuma, portālu "Delfi" informēja partijā.

Kopā ar kādreizējo Kalnciema pašvaldības vadītāju Tračumu no politiskās partijas "Reģionu alianse" kandidēs arī Valgundes sociālā darbiniece Ņina Freiberga- Ņitavska, Jelgavas novada domes kultūras nodaļas galvenā speciāliste Ingrīda Baumane, Kalnciema pagasta vidusskolas direktore Anita Klupša, Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Iekšējo ūdeņu kontroles daļas Jelgavas sektora vadītājs Jurijs Skribāns.

Kandidēs arī Jelgavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta centra "Līdumi" vadītāja Ilona Freimane, Jelgavas novada pašvaldības projektu vadītāja Lolita Duge, Elejas pašvaldības izglītības iestādes "Kamenīte" vadītāja un logopēde Indra Buse, Jelgavas novada pašvaldības Sesavas pagasta pārvaldes kultūras centra vadītāja Sandra Zeimule, Jelgavas novada sporta centra volejbola trenere un Vircavas vidusskolas sporta skolotāja Sigita Roziņa, Svētes pagasta pārvaldes Jēkabnieku kultūras nama vadītāja, mūžizglītības speciāliste Sandra Jākobsone;, Valgundes pagasta pārvaldes sporta metodiķe, mūsdienu deju pulciņa vadītāja, Kalnciema vidusskolas direktores vietniece ārpusstundu darbā un sporta skolotāja, kā arī Jelgavas novada sporta centra volejbola trenere Sarmīte Belte.

Partijas sarakstā ir Izglītības, kultūras un sporta centra "Līdumi" kultūras pasākumu organizatore, Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes interešu izglītības pulciņa vadītāja Alīna Ankudoviča, SIA "Jelgavas Lielā aptieka" farmaceita palīgs, Jelgavas novada Jauniešu padomes pārstāvis Uģis Kūms, SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca" feldšere Gita Ķerus, SIA "Laflora" valdes priekšsēdētājs Uldis Ameriks un Jelgavas novada Glūdas pagasta pārvaldes grāmatvede Virgīnija Kasparoviča.

"Šajās vēlēšanās mums ir izdevies izveidot profesionāļu komandu, kuri pārzina ne tikai savu darbības jomu, bet arī viņu pagastos esošās problēmas, kuras, ja Jelgavas novada iedzīvotāji dos mums pilnvaras, jau tuvākajā laikā centīsimies risināt," vērtējot partijas "Reģionu alianse" Jelgavas novada sarakstu uzsver Tračuma. 

Lai katrā pagastā ir savas specifiskās problēmas, kā galveno uzdevumu partijas "Reģionu alianse" Jelgavas novada nodaļas biedri izvirzījuši mērķi veidot novadu kā drošu, sakārtotu, ekonomiski aktīvu un uz ilgtspējīgu attīstību vērstu vietu.

"Lai to panāktu, esam izvirzījuši prioritāros mērķus astoņās būtiskākajās nozarēs: izglītībā, sociālajā palīdzībā, drošībā, kultūrvidē, sportā, veselības veicināšanā, sabiedrības integrācijā, kā arī tautsaimniecības attīstībā," informē Tračuma.

Par prioritātēm izglītībā atzītas tādas lietas kā visu pirmsskolas izglītības iestāžu saglabāšana novadā, dažādu fondu piesaistīšana izglītības kvalitātes celšanai, kā arī Jelgavas novada stipendiju saglabāšana labākajiem vidusskolu beidzējiem.

"Lai palielinātu Jelgavas novada iedzīvotāju sociālo drošību, esam iecerējuši īpašu uzmanību pievērst ģimenēm ar bērniem, kā arī 1. un 2. grupas invalīdiem un pensionāriem ar zemiem ienākumiem. Tāpat ir jāmeklē labākie risinājumi, kā nodrošināt alternatīvo sociālo pakalpojumu sniegšanu tuvāk cilvēku dzīvesvietai," ar Jelgavas novada nodaļas programmu iepazīstina tās vadītāja.

Savukārt, lai iedzīvotāji novadā varētu justies vēl drošāk, partijas "Reģionu alianse" Jelgavas novada programmā iekļauts punkts par sadarbības veicināšanu starp Valsts un pašvaldības policiju, kā arī privātajām apsardzes firmām.

"Tāpat mēs vēlamies saglabāt un pilnveidot jau esošās novada sporta tradīcijas, atbalstīt labākos sportistus, kā arī dot iespēju novada labākajiem sportistiem pilnveidot savas sportiskās prasmes. Līdzīgas ieceres mums ir arī kultūras jomā," stāsta Tračuma.

"Ja vēlamies dzīvot saliedētā sabiedrībā, mums ir jādomā arī par integrāciju. Tādēļ tuvākajos gados pievērsīsim īpašu uzmanību tam, lai mazākumtautību iedzīvotāji nepazaudētu savu nacionālo identitāti, bet tajā pašā laikā būtu savas valsts un novada patrioti," uzsver "Reģionu alianses" Jelgavas novada nodaļas vadītāja.

Priekšvēlēšanu programmā iekļauts arī Jelgavas novada nodaļas biedru redzējums par tautsaimniecības attīstību, no kuriem būtiskākie aspekti ir vietējo uzņēmēju produkcijas noieta sekmēšana, kā arī aktīva sadarbība ar nevalstiskajām organizācijām, kā arī valsts un pašvaldības institūcijām, lai sekmētu jaunu darbavietu radīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!