Foto: LETA
Tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP) bija vērtīga viedokļu apmaiņa, sacīja partijas "Reģionu Alianse" priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Ceturtdien, tiekoties ar ministru, partijas pārstāvji, kas ir arī vairāku pašvaldību vadītāji, diskutējuši par deputātu skaitu, algām, atlaišanas kvorumu, referendumiem, kā arī par atkritumu apsaimniekošanu un citiem pašvaldībām nozīmīgiem jautājumiem.

"Tā kā pašlaik plānots pieņemt vairākus pašvaldībām un to iedzīvotājiem nozīmīgus lēmumus, bija būtiski tikties ar ministru, lai izvērtētu pašreizējo situāciju un pārrunātu iespējamos risinājumus un perspektīvu," norāda Ence.

Viens no tikšanās galvenajiem jautājumiem bijis plānotie grozījumi likumā "Par pašvaldībām". Partija izteikusi pārliecību, ka izpildvara no lēmējvaras noteikti ir jānodala.

Partijas pārstāvji arī piekrituši ministram, ka Nacionālā attīstības plāna (NAP) izstrāde ir bijusi neprofesionāla un formāla, kā rezultātā valstij būtisku stratēģisko lēmumu pieņemšana notiek virspusēji un neefektīvi. Piemēram, jautājumu iekļaušana notiek balsojot, tādējādi ir bažas, ka, ja arī plāns tiks pieņemts, tas nesasniegs reālos mērķus, min Ence.

"Reģionu Alianse" Sprūdžam izteica priekšlikumu pašam personīgi doties uz reģioniem apspriest jautājumus reģionālā līmenī, tiekoties ar vairākām pašvaldībām. Līdz ar to būtu iespējams veidot redzējumu, ņemot vērā reģionu vajadzības un attīstības specifiku.

Tāpat partija uzskata, ka būtu ieteicams aicināt uz tikšanos arī deputātus un sabiedrības pārstāvjus. "Radās iespaids, ka Sprūdžs ir atvērts "Reģionu Alianses" ieteikumiem un priekšlikumiem, vai būs rezultāti, varēs spriest vēlāk," secina Ence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!