Valsts drošība nav apdraudēta tādā līmenī, lai tiesībsargājošās institūcijas veiktu speciālus drošības pasākumus, pirmdien pēc Nacionālās Drošības padomes sēdes sacīja Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.
Amatpersonas: terora akti Latvijā nav gaidāmi

Viņš atzina, ka tiesībsargājošās institūcijas uz saņemto informāciju par iespējamajiem terorisma draudiem reaģē nopietni, tāpat kā reaģētu uz anonīmiem draudiem. Reiniks sacīja, ka sabiedrībai nav pamata uztraukumam, informācija tiekot analizēta un pārbaudīta.

Viņš apstiprināja, ka draudiem ir saistība ar islama radikāļu organizācijām. Tiekot strādāts arī pie tā, lai apzinātu cilvēkus un grupas Latvijā, ar kuriem musulmaņu fundamentālisti varētu sadarboties gadījumā, ja plānotu uzbrukumus Latvijai.

Pēc Reinika teiktā, Norvēģijas varas iestādes savu vēstniecību Latvijā pirmdien slēgušas pēc pašu ieskata. "Mūsu rekomendācijas nebija," sacīja Drošības policijas priekšnieks. Kā ziņots, Norvēģija pirmdien drošības apsvērumu dēļ slēdza savu vēstniecību Rīgā.

Norvēģijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis aģentūrai "Reuters" apstiprināja, ka uz laiku slēgta Norvēģijas vēstniecība Latvijā, bet no sīkākiem komentāriem atturējās. Viņš norādīja, ka drošības situācijas novērtējums nav saistīts ar informāciju no ASV.

ASV Valsts departaments svētdien brīdināja savus pilsoņus Skandināvijā un Baltijas valstīs būt īpaši modriem, it īpaši - lietojot sabiedrisko transportu, jo saņemti draudi par iespējamiem terora aktiem.

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) preses sekretārs Dainis Miķelsons teica, ka draudu līmenis nav tāds, kas dotu pamatu apgalvot, ka ir papildus riska faktori uzturēties sabiedriskās vietās.

Ja draudu līmenis paaugstināsies, sabiedrība nekavējoties tiks informēta. "Ažiotāžai un histērijai nav pamata," uzsvēra SAB pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!