Foto: LETA

No ceturtdienas, 23. janvāra, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentārā sekretāra pienākumus pildīs Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas deputāts Reinis Znotiņš, portālu "Delfi" informēja JKP.

Kā vienu no saviem pirmajiem veicamajiem darbiem jaunajā amatā Znotiņš izvirzījis ārvalstīs iegūtas izglītības atzīšanas procedūras vienkāršošanu. Šis solis palīdzēs noņemt birokrātisko barjeru, lai ārvalstīs izglītību ieguvušie pilsoņi bez liekas kavēšanās varētu iesaistīties Latvijas darba tirgū. Tam sekos mērķtiecīgs darbs, lai palielinātu sagatavoto IT profesionāļu skaitu līdz 3000 speciālistiem gadā, kā arī veicinātu praktiķu un jomas profesionāļu aktīvāku iesaisti izglītības procesā. IZM parlamentārā sekretāra mērķis ir kļūt par jauniešu un studentu "balsi" izglītības un kvalitātes uzlabošanas jautājumos, vēsta JKP.

Arī līdz šim Znotiņš ir aktīvi iesaistījies IZM darbā, piedaloties Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) jaunās informācijas un komunikācijas tehnoloģiju programmas izveidē.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) uzsver: "IZM ir nepieciešams cilvēks ar jaunu domāšanu, ar spēju uzrunāt un iedrošināt nozari un veicināt tās turpmāko attīstību, sekojot līdzi pasaules tendencēm."

Znotiņam ir darba pieredze jaunuzņēmumu jomā, tajā skaitā strādājot biznesa akseleratorā ASV. Viņš ir darba un informācijas platformas reemigrantiem "Your Move" līdzdibinātājs un ir vadījis Baltijas – Amerikas Brīvības fonda absolventu biedrību.

Jau ziņots, ka IZM parlamentārā sekretāre Anita Muižniece (JKP) beidza darbu amatā, aģentūrai LETA apstiprināja ministrijā. Parlamentārā sekretāra pienākumus Muižniece beidza pildīt pagājušā gada 30.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!