Cēsu domē ceturtdien plānots pieņemt lēmumu par Gaujas krasta noslīdējuma apdraudētās mājas nojaukšanu, jo tā ieteikuši Cēsu būvvaldes eksperti, pastāstīja būvvaldē.
Cēsu būvvaldes eksperti pēc vietas apskates un nepieciešamo mērījumu veikšanas trešdien pašvaldībai rekomendējuši nojaukt Gaujas krasta noslīdējuma apdraudēto māju Peldu ielā.

9.februārī no ēkas Peldu ielā evakuēti 12 iedzīvotāji, jo bīstami tuvu mājai nobruka Gaujas krasts. Cilvēki pašlaik izmitināti pašvaldībai piederošās telpās Saules ielā, taču jau tuvākajā laikā dome lems par citas dzīvojamās platības ierādīšanu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Cēsu nodaļā iepriekš pastāstīja, ka nobrukums Gaujas krastā izveidojies trīs metrus no apdraudētās ēkas. Noslīdējumu Gaujas krastā, līdzīgi kā Turaidas pilskalnā, izraisījis straujais atkusnis.

Otrdien, Gaujas krastam samirkstot nerimtīgajā lietū, noslīdējumi turpinājušies, bet jau pēcpusdienā novērots, ka mājai Peldu ielā un arī upei tuvāk esošajai saimniecības ēkai ieslīdēšana ūdenī tomēr nedraudot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!