Jaunais Ministru prezidents Einars Repše pieļauj pretrunas četru viņa vadītās valdības koalīcijas partneru starpā, taču ir pārliecināts, ka tās varēs atrisināt ar atklātām diskusijām, nonākot pie vispareizākā lēmuma.
Repše pēc viņa vadītās valdības apstiprināšanas žurnālistiem pieļāva, ka četru gadu laikā viņa vadītās valdības darbā starp koalīcijas partneriem varētu rasties zināmas pretrunas, taču pauda pārliecību, ka, rūpīgi diskutējot par ikvienu valdības lēmumu "atklātības" gaisotnē, koalīcijas partneri spēs atrast vispareizāko risinājumu, "ar skaidru apziņu balsojot par".

Repše arī solīja sabiedrībai, ka visātrākās pārmaiņas un jaunie laiki iestāsies valdības darbā: "Sāksim paši no sevis, jauno laiku ideoloģiju tālāk novadot līdz tālākajiem valsts pārvaldes stūrīšiem."

Jaunais premjers arī aicināja sabiedrību aktīvi iesaistīties politikas veidošanā, īpaši akcentējot sabiedrisko organizāciju aktīvu dalību politikas procesā. "Aicinām sabiedrību uz kopīgu radošu darbu...lūdzu katru, kurš pamanīs negācijas, kas jānovērš, rakstīt uz Ministru kabinetu un partijām," sacīja Repše.

Repše pastāstīja, ka jaunā valdība, sadarbojoties ar pašvaldībām, iecerējusi pašvaldībām dot lielāku brīvību lēmumu pieņemšanā. "Pašvaldības valda pašas .. nejauksimies pašvaldību kompetencē, dodot tām lielāku brīvību, un, ja pašvaldībām noteiksim jaunus pienākumus, dosim tām arī finansu segumu".

Viņš arī uzsvēra, ka vienlīdzīga reģionālā attīstība valstī ir viņa valdības prioritāte, un norādīja, ka jau tuvākajā laikā gaidīs "pašvaldību vadītājus pie apaļā galda, lai kopīgi lemtu par reģionālās reformas tālāko virzību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!