Jaunās valdības pretinieku un opozīcijas masīvā pretestības un nomelnošanas kampaņa apliecina, ka valdība ir uz pareizā ceļa, žurnālistiem piektdien, vērtējot viņa vadītās valdības 100 dienās sasniegto, paziņoja Ministru prezidents Einars Repše.
"Ja mums prasītu, vai mēs esam kaut ko dižu pa šo laiku padarījuši, tad sākotnēji es biju noskaņots drīzāk teikt, ka ne. Bet, vērojot to masīvo pretestības kampaņu, kas ir uzsākta pret mūsu valdību, tajā skaitā masu informācijas līdzekļos, izskatās, ka varbūt nemaz tik maz neesam paspējuši padarīt. Un varbūt, ka tie darbi, kurus esam uzsākuši, tā nopietnāk nobiedējuši jauno laiku pretiniekus, jaunās valsts pārvaldes pretiniekus. Un tādējādi, pēc pretestības asuma spriežot, mēs esam uz pareizā ceļa un tik tiešām uzsākuši ļoti nopietnas, vajadzīgas un pareizas reformas," sprieda Repše.

Viņš arī norādīja, ka par šādu valdības opozīcijas pretestību bijis brīdināts jau iepriekš un jau sen bijusi zināma viņu taktika - ja neizdosies sagraut partijas vadītāju atsevišķi, sāks koncentrēties uz citiem viņa tuvumā un valdības tuvumā strādājošiem cilvēkiem.

"Citu pēc cita, citu pēc cita skar nomelnošanas kampaņa, diskreditācijas kampaņa, izdomājumi, fakti, sagrozīti fakti un tā tālāk. Izrādās, ka valdībā un tās tuvumā, un, protams, partijā "Jaunais laiks", un citās strādā tikai zagļi un kontrabandisti, kukuļņēmēji, cilvēki ar aizdomīgiem darījumu partneriem, īpaši ārzonās. Šiem darījumu partneriem, izrādās, ir saikne ar citu valstu specdienestiem. Jā, un, protams, mūsu tiešā tuvumā strādā arī pavisam noteikti citu valstu spiegi," pret viņa valdību vērstos pārmetumus kā absurdus noraidīja premjers.

"Nu un par mani pašu jūs jau labi zināt, ka es esmu sen atpazīts marsietis un, protams, arī traks," valdības vadītājs atļāvās paironizēt arī par sevi, izraisīdams visu klātesošo smieklus.

"Šī pretestība īstenībā norāda, ka esam sākuši pareizi. Ne bez savām kļūdiņām, protams, bet tie lielie virzieni ir uzņemti pareizi, un tas ir arī tas, kas mūsu pretiniekus ne pa jokam ir nobiedējis," rezumēja Repše.

Kā vissvarīgāko jaunās valdības sasniegumu Repše novērtēja atklātības principu, kas tiekot īstenots visos līmeņos. "Nemaz nerunājot par atklātām valdības sēdēm, par ko daži žurnālisti un politiskie komentētāji atļaujas pat smīkņāt. Nu, ja jums, godātie komentētāji, kādam ir slinkums nākt uz sēdēm, nu tad nenāciet, bet nerakstiet par šo jums doto iespēju tik ņirdzīgā tonī. Jo, vai tad būtu labi, ja valdības sēdes atkal notiktu aiz slēgtām durvīm? Vai tad būtu labi, ja valdības sēdēs atkal pārstātu uzklausīt sabiedrības pārstāvju domas?" savu sarūgtinājumu par atklātības apsmiešanu neslēpa Repše.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!