Saistībā ar publikācijām presē Ministru prezidents Einars Repše lūgs pārbaudīt VAS "Latvenergo" ēkas remontdarbu izdevumus.
Repše šodien valdības sēdē informēja, ka par "Latvenergo" ēkas remontdarbiem un tiem tērētajiem līdzekļiem viņš uzzinājis no publikācijas "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" (NRA).

"Laikā, kad taupām jebkuru budžeta latu, liels valsts uzņēmums atļaujas tā tērēties," pēc raksta izlasīšanas sacīja premjers, lūdzot atbildīgajām valsts amatpersonām šo lietu pārbaudīt.

Premjeru skumdina arī fakts, ka "Latvenergo" laikrakstam atteicies izsniegt ēkas remontdarbu izdevumu tāmi. Premjers lūdza savu palīgu Danu Titavu un ekonomikas ministru Juri Lujānu nodrošināt presei piekļuvi "Latvenergo" remontdarbu izdevumu tāmei.

Savukārt ģenerālprokuroram Jānim Maizītim premjers lūdza sagatavot informāciju par ierosināto krimināllietu saistībā ar "Latvenergo" "Materiālajām rezervēm" pārdoto dīzeļdegvielu.

Repše izteica cerību, ka kopā ar sabiedrību un žurnālistiem izdosies nodrošināt pilnīgu atklātību Ministru kabineta, valsts iestāžu un valsts uzņēmumu darbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!