Potenciālās labēji centriskās partijas iespējamais vadītājs Einars Repše uzskata, ka Latvijai attiecībās ar Krieviju "jebkurš diktāts ir principiāli jānoraida", jo attiecībām jāveidojas "bez jebkādiem mesliem un tirgošanās." Savukārt par absolūto prioritāti ārpolitikā Repše nosaucis iestāšanos NATO.
Šādu viedokli viņš paudis pirmajā lielajā intervijā presē, kas publicēta pēc viņa paziņojuma par partijas dibināšanu. "Tām jāveidojas kā attiecībām ar draudzīgu, demokrātisku kaimiņvalsti, ar ko mums ir un būs tirdznieciski sakari. Protams, Krievijai jāparāda sava labā griba un demokrātiskas attīstības tendences. Jebkurš Krievijas diktāts ir principiāli jānoraida. Mums Krievija nav obligāti vajadzīga - pašlaik tā ir viena no apjomā mazākajām tirdzniecības partnervalstīm, mēs varam izturēt jebkādu ekonomisko blokādi no Krievijas," intervijā "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" sacījis Repše.

NATO par absolūto prioritāte esot jāpasludina tāpēc, ka tā vajadzīga Latvijas drošībai un ilgtermiņa investīciju piesaistīšanai. Stratēģiski būtiska, pēc Repšes domā, ir arī iestāšanās Eiropas Savienībā (ES), bet sarunās ar ES Latvija nedrīkstot aizmirst savas nacionālās intereses.

"Pat ja tas paildzina iestāšanās procesu, mums nav jākautrējas izvirzīt savas prasības, nevis tikai akli jāpakļaujas dažādām rekomendācijām," viņš domā. Attiecībā uz nacionālo politiku pieeja esot vienkārša - katram Latvijas iedzīvotājam ir jāzina latviešu valoda, bet citādi cilvēka tiesībām nav jābūt atkarīgām no viņa tautības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!