Finanšu ministra amata kandidāts Einars Repše (JL) sola pārliecināties par atalgojuma fonda samazinājuma realizāciju valsts pārvaldē pēc apstiprināšanas ministra amatā.

"Es pieņemu, ka resori ir cīnījušies par noteiktu atalgojuma saglabāšanu. Tas ir Finanšu ministrijas (FM) uzdevums - pārbaudīt, vai ieceres tiek realizētas," Repše norādīja, ka vēl nav apstiprināts finanšu ministra amatā, līdz ar to nav bijusi iespēja pārliecināties par atalgojuma fonda samazināšanu arī saskaņā ar demisionējušā premjerministra Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības laikā pieņemtajiem lēmumiem.

Jau ziņots, ka Ministru prezidenta amata kandidāts Valdis Dombrovskis (JL) piedāvā samazināt budžeta izdevumus par 280 miljoniem latu, kas atbilstu budžeta deficītam 7% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), un palielināt ieņēmumu prognozi uz finansējuma apjoma, kas novirzāms otrajam pensiju līmenim, rēķina.

Dombrovskis apliecināja, ka budžeta grozījumi, paredzot deficītu 7% apmērā no IKP, ietver atalgojuma fonda samazinājumu valsts pārvaldē par 20%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!