Jaunveidojamās Latvijas Bankas prezidenta Einara Repšes partijas dibināšanas kongress varētu notikt pēc diviem trim mēnešiem. Pēc viņa vārdiem, pašreiz gatavību aktīvi piedalīties jaunās partijas veidošanā un darbībā jau pauduši aptuveni 60 cilvēki.
Patlaban notiekot darbs pie partijas programmas projekta. Pēc partijas programmas sagatavošanas tā tiks publicēta un arī apspriesta.

Repše atteicās minēt to cilvēku vārdus, kuri būs redzami Latvijas Televīzijas raidījumā trešdienas vakarā kā viņa domubiedri, bet sacīja, ka tie nebūs sabiedrībā plaši pazīstami cilvēki, bet profesionāļi un zināmi katrs savās aprindās.

Viņš nosauca jau iepriekš izskanējušos vārdus, jau zināmos jaunās partijas veidotājus - eksprezidentu Gunti Ulmani, Ebreju kopienas priekšsēdētāju Grigoriju Krupņikovu, uzņēmuma "Dati" vadītāju Valdi Lokenbahu un "Velve" vadītāju Andris Kreisleru, kā arī Mugurkaula ķirurģijas centra vadītāju Āri Auderu. Auders ir bijušais Jaunās partijas biedrs.

Repše arī sacīja, ka visi, kas ir izrādījuši savu gatavību darboties viņa vadītajā partijā, ir aicināti padomāt par iespējamiem uzlabojumiem valsts dzīvē un likumdošanā pēc principa "viena galva gudra, simts galvas gudrākas".

LB prezidents arī sacīja, ka tieši no katra kandidāta ieguldījuma partijas veidošanā un programmas izstrādāšanā tiks vērtētas arī viņa turpmākās izredzes partijā.

Uz jautājumu, vai tiks pieņemti pārbēdzēji no citām partijām, kā, piemēram, Ulmanis, kas vēl pavisam nesen bija Latvijas Zemnieku savienības biedrs, Repše atbildēja, ka viņš pārbēdzējus no citām partijām nepieņems, izņemot dažus. Tomēr pārsvarā tiks iesaistīti cilvēki, kas līdz šim nav darbojušies politikā, ne Saeimā, ne valdībā un kas ir profesionāli un pazīstami savās aprindās.

"Mēs, uzņemot cilvēkus savā partijā, neprasīsim viņiem uzrādīt visu iepriekšējo partiju biedra kartes," sacīja Repše.

Latvijas Bankas prezidenta honorāram jau ziedoti 26 tūkstoši latu, savukārt jaunveidojamās partijas darbības nodrošināšanai - jau vairāk nekā septiņi tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!