Foto: Shutterstock

Valsts kontrole pēc opozīcijā esošā politiskā spēka "Apvienotais saraksts" iesnieguma vērtēs bijušā Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) tā dēvēto "privāto lidmašīnu" izmantošanu, vienlaikus Valsts kancelejā norāda, ka šādus reisus izmantojuši arī daži iepriekšējie premjerministri.

Ceturtdien Saeima skatīja AS pieprasījumu premjerministrei Evikai Siliņai (JV), lūdzot skaidrot Kariņa valdības vadīšanas laikā praktizēto pieeju uz ārvalstu vizītēm doties ar "privātu lidmašīnu". Par šo praksi AS vērsās arī Valsts kontrolē.

Revidenti sola ātrus secinājumus

Revīzijas iestādē portālu "Delfi" informēja, ka Valsts kontrole ir saņēmusi AS vēstuli, kurā lūgts izskatīt iespēju tuvākajā laikā veikt ārkārtas revīziju par privāto lidmašīnu izmantošanu Ministru kabinetā.

Valsts kontrole šobrīd veic finanšu revīziju "Par resora Ministru kabinets 2023.gada pārskata sagatavošanas pareizību". Revīzijas iestādē norādīja, ka, ņemot vērā jautājuma aktualitāti saistībā ar budžeta līdzekļu lietderīgu izmantošanu un Valsts kontroles pieejamos resursus, finanšu revīzijas ietvaros plānots apkopot un izvērtēt informāciju arī par speciālo avioreisu izmantošanu Ministru kabinetā.

Finanšu revīzija tiks pabeigta 2024. gada aprīlī, bet starpziņojums par attiecīgo jautājumu tiks sagatavots iespējami ātri.

Kariņš nav vienīgais

Ņemot vērā, ka AS pieprasījums par premjeru praksi izmantot "privātās lidmašīnas" attiecas tikai uz laika periodu, kad valdību vadīja Kariņš, portāls "Delfi" vaicāja Valsts kancelejai, cik sen valdības vadītāji izmanto speciālos reisus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!