Foto: Valsts policija
Pēc vairāku mēnešu darba likumsargi no nelikumīgās aprites izņēmuši ievērojamu daudzumu šaujamieroču, to sastāvdaļas, sprāgstvielas un spridzināšanas ietaises, informēja Valsts policijā.

Likumsargi ieguva informāciju par personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar šaujamieroču, to būtisko sastāvdaļu, munīcijas un spridzināšanas ierīču nelikumīgu apriti Rīgā, Liepājā, kā arī Baldones, Dobeles, Jaunjelgavas un Daugavpils novados. Nekavējoties tika uzsākti četri kriminālprocesi pēc Krimināllikuma par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča izgatavošanu, remontēšanu, glabāšanu vai realizēšanu.

Izmeklēšanas un operatīvo darbību rezultātā tika noskaidrotas iesaistītās personas – 1957., 1962., 1963., 1970., 1978. gadā dzimuši vīrieši –, kā arī nelikumīgi glabāto priekšmetu atrašanās vietas.
Kriminālprocesu izmeklēšanas laikā tika veiktas vairākas kratīšanas dzīvokļos un privātmājās un no nelikumīgās aprites izņemtas trīs pistoles, divi revolveri, 15 karabīnes, 32 šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas, 2094 munīcijas, viena rokas granāta, 42 spridzināšanas ietaises, 508 spridzināšanas ietaises sastāvdaļas un četri kilogrami sprāgstvielu.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesos turpinās.

Valsts policija atgādina, ka personas, kuras labprātīgi nodod bez attiecīgās atļaujas izgatavotu, iegādātu, nēsātu vai glabātu šaujamieroci, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīciju, lielas enerģijas pneimatisko ieroci, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaisi vai bez attiecīgas atļaujas izgatavotu gāzes pistoli (revolveri) vai tās munīciju, tiek atbrīvotas no kriminālatbildības, ja personas darbībās nav cita noziedzīga nodarījuma sastāva.

Tāpat Valsts policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un ziņot par nelikumīgu ieroču iespējamām uzglabāšanas vietām, informējot likumsargus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!