Foto: DELFI
Rīgas dome un AS "Pasažieru vilciens" plāno parakstīt sadarbības līgumu, lai pilsētas robežās rīdzinieki vilcienu maršrutos varētu saņemt tādas pašas atlaides kā pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobusos, trolejbusos un tramvajos, informēja Rīgas domē.

Sadarbības līguma mērķis ir nodrošināt Rīgas iedzīvotājiem pēc iespējas daudzveidīgākas pārvietošanās iespējas pilsētas administratīvajā teritorijā. Līgumā pašvaldība vienosies par sadarbību Rīgas iedzīvotāju nodrošināšanā ar sabiedriskā transporta pakalpojumiem pa dzelzceļu pilsētas robežās.

Plānots, ka atbilstoši pašvaldības piešķirtajam līdzfinansējumam vilcienu pārvadājumos tiks piemērotas arī atlaides tām iedzīvotāju kategorijām, kas saņem atvieglojumus Rīgas sabiedriskajā transportā.

Sadarbības līguma parakstīšana paredzēta pirmdien, 29.aprīlī, plkst.14 Rātsnama Portretu zālē, kur Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) tiksies ar satiksmes ministru Anriju Matīsu un citiem ministrijas, kā arī ar AS "Pasažieru vilciens" valdes pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!