Patlaban svarīgākais ir, lai valdība, kas tiks izveidota, būtu gatava strādāt monolīti un ne tikai pieņemt lēmumus valdībā, bet arī nodrošināt nepieciešamo atbalstu parlamentā, atzina ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), kurš minēts kā viens no Tautas partijas (TP) kandidātiem premjera amatam.

Riekstiņš pagaidām nevēlas atklāt savu pašnovērtējumu par atbilstību iespējamam nākamās valdības vadītāja amatam.

"Es pats sevi nevērtēju, manu vērtējumu lai dod citi," sacīja Riekstiņš, uzsverot, ka TP vēl nav pieņēmusi lēmumu par kandidātu premjera amatam, taču, ļoti iespējams, ka šāds lēmums tiks pieņemts rīt, 22.februārī, plānotajā valdes sēdē.

"Līdz ar to man nav nekāds komentārs šajā jautājumā. Protams, man kā cilvēkam ir pašnovērtējums, bet man tajā nav nepieciešams dalīties ar citiem. Bet to, kas attiecas uz cilvēka iespējām darīt vienu vai otru darbu valsts pārvaldē, lai vērtē citi," uzskata ārlietu ministrs.

Rītdien plānotajā valdes sēdē TP izvērtēs gan vispārējo situāciju, kāda ir patlaban, gan sarunu gaitu ar citām politiskajām organizācijām par jaunas koalīcijas veidošanu, gan partijas īstermiņa un ilgtermiņa mērķus. Tostarp tiks lemts, kuri ir tie cilvēki, kas jaunajā valdībā spētu strādāt visatbilstošāk savai kompetencei. "Tie jautājumi tiks skatīti kompleksi," piebilda Riekstiņš.

"Jautājumi, pie kuriem ir jāstrādā jaunajai valdībai, [..] īstermiņā attiecas uz nepieciešamību izveidot rīcībspējīgu, mobilu, kompaktu valdību, kas sastāvētu no labākajiem cilvēkiem konkrētajās jomās," skaidroja ārlietu ministrs, norādīdams, ka tāda ir TP nostāja, kura jau vakar tikusi pausta tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru.

Ministrs uzsvēra, ka premjera amatam nekad neatradīsies ideāls "ģēnijs", kurš simtprocentīgi varēs orientēties visās tēmās.

Kā ziņots, piektdien, 20.februārī, Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) atkāpās no amata. Godmanis par demisiju paziņoja, jo TP un Zaļo un zemnieku savienība aicināja premjeru atkāpties no amata. Kā žurnālistiem paziņoja TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš, šajā situācijā nepieciešama valdība, kas pārstāv plašāku Saeimas un tautas atbalstu.

Kā ziņots, pēc vakar notikušajām sarunām ar politisko organizāciju "Jaunais laiks" TP nekonstatēja nepārvaramus šķēršļus kopīgai nākamās valdības veidošanai.

Segliņš pēc minētās tikšanās žurnālistiem norādīja, ka viņa vadītajai partijai esot divi kandidāti premjera amatam - ārlietu ministrs Riekstiņš, kā arī reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!