Iestājoties siltākam laikam, Rīgā apkure atslēgta jau gandrīz piektajai daļai jeb 19,5% ēku, kurām siltumenerģiju piegādā AS "Rīgas siltums", informēja "Rīgas siltuma" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.
"Rīgas siltums" siltumenerģiju piegādā aptuveni 7500 ēkām.

Jau ziņots, ka "Rīgas siltumā" ar lūgumu atslēgt apkuri pagājušās nedēļas sākumā vērsās pašvaldības SIA "Kurzemes namu apsaimniekotājs", norādot, ka vēlas pārtraukt siltuma piegādi, tomēr Rence aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Rīgas siltums" tagad saņem daudzu neapmierinātu iedzīvotāju zvanus par apkures atslēgšanu, jo naktis vēl esot aukstas.

"Masveidīgu atslēgšanos no siltuma gan pagaidām neprognozējam, jo naktis ir vēl aukstas," sacīja Rence, piebilstot, ka gandrīz visās ēkās esot modernie siltummezgli, kas siltajā laikā siltuma piegādi pārtrauc. "Turklāt pieslēgt siltumu ir daudz sarežģītāk un ilgāk, nekā atslēgt, jo jāveic atgaisošana."

Apkure tiek pieslēgta pēc ēku apsaimniekotāju lūguma. Patlaban vairāk nekā 90% māju ir jaunie siltummezgli, kas ieslēdzas tikai nakts laikā, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem dzīvokļos optimālo 18-20 grādu temperatūru.

"Rīgas siltums" nevar pieslēgt vai atslēgt apkuri, kamēr nama īpašnieks vai apsaimniekotājs nav izteicis šādu lūgumu. Agrāk apkure tika pieslēgta, ja vidējā diennakts temperatūra trīs dienas pēc kārtas bija zemāka par plus astoņiem grādiem.

Šī apkures sezona Rīgā sākās jau pagājušā gada septembra vidū, kad apkuri sāka pieslēgt skolām un bērnudārziem. Vairums ēku tika apkurei pieslēgtas līdz oktobra beigām.

2007./2008.gada apkures sezona sākās septembra beigās, bet noslēdzās aprīļa beigās.

Savukārt 2006./2007.gada apkures sezona Rīgā bija garākā vēsturē. Apkuri sāka pieslēgt 2006.gada 19.oktobrī, bet no siltuma pēdējās mājas tika atslēgtas 2007.gada 15.maijā, tādējādi apkures sezona ilgusi gandrīz septiņus mēnešus.

Šī apkures sezona bija zīmīga arī ar to, ka daudzās galvaspilsētas ēkās pēc pirmajām siltajām pavasara dienām apkure tika atvienota, bet pēc tam, iestājoties aukstākam laikam, lūgumus par apkures atjaunošanu iesniedza visas Rīgas namu pārvaldes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!