Foto: F64
Rīgā sākta apkures pieslēgšana pirmajām ēkām, un to kopējais skaits šodien pēcpusdienā sasniedza 128, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Rīgas siltums" (RS) Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Apkure pieslēgta 69 izglītības iestādēm, 15 dzīvojamiem namiem, trīs ārstniecības iestādēm, kā arī 41 nedzīvojamai ēkai, piemēram, birojiem.

Kā uzsver RS, dzīvokļu īpašniekiem, kas vēlas sākt apsildīt savus mājokļus, jāvēršas pie saviem apsaimniekotājiem ar lūgumu sākt apkures sezonu. Balstoties uz apsaimniekotāju lūgumu, RS sāks siltumenerģijas piegādi mājām.

Viens no apkures sezonas sākšanas priekšnosacījumiem ir nokārtotas parādsaistības par jau patērēto siltumenerģiju, piebilda Rence. Viņa informēja, ka pēdējās nedēļās parādu apjoms būtiski samazinājies un rēķinu nomaksa sasniedz 95,5%. Tas ir tikai par pusprocentpunktu sliktāk nekā pērn šajā pašā laikā. Tā kā nomaksa faktiski sasniegusi pērnā gada līmeni, uz jauno sezonu varot skatīties daudz pozitīvāk.

Uzņēmums prognozē, ka arī apkures pieslēgšana notiks līdzīgi kā pagājušajā gadā.

"Rīgas siltums" arī aicina izmantot modernizēto individuālo siltummezglu regulēšanas iespējas. Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot ieregulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai. Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar iedzīvotājiem. Rīgā ir modernizēti teju 100% siltummezglu.

"Rīgas siltums" piegādā siltumenerģiju 5169 dzīvojamiem namiem un 2182 nedzīvojamām ēkām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!