Lai samazinātu sastrēgumus Rīgā, jau tuvākajā laikā vairākās pilsētas ielās tiks veidoti sabiedriskā transporta koridori, kurus varēs izmantot tikai sabiedriskais un operatīvais transports, otrdien vienojusies Rīgas domes koalīcija.
Rīgas mēra preses sekretāre Inga Spriņķe portālam "Delfi" sacīja, ka Rīgas mērs pagājušā nedēļā bija uzdevis Satiksmes departamentam nekavējoši rast risinājumu sastrēgumu mazināšanai un viens no šiem priekšlikumiem, kas otrdien izskatīti pašvaldības koalīcijas padomē, paredz palielināt priekšrocības sabiedriskajam transportam.

Paredzēts, ka mēneša laikā Satiksmes departaments sagatavos shēmu sabiedriskā transporta koridoru izveidi. "Vienalga kāda satiksme ir Rīgā, gan sabiedriskajam transportam, gan operatīvajam transportam būs jākursē normāli," skaidroja Spriņķe.

Viņa norādīja, ka, negaidot šo mēnesi, paralēli tiks uzsākti darbi, lai atslogotu sabiedriskā transporta kustību uz vairākām ielām, tostarp Krišjāņa Barona un Miera ielas.

Pēc Spriņķes teiktā, tuvākajā laikā tiks izveidots ne viens sabiedriskā transporta koridors, bet arī plānots vēl vairāk ierobežot kravas automašīnu kustību pār tiltiem. Ja patlaban tā ir liegta tikai rīta sastrēgumu laikā, tad tuvākajā laikā to liegs arī laika posmā no plkst. 16 līdz 19.

Birks uzskata, ka vairākus no patlaban Satiksmes departamenta sagatavotajiem priekšlikumiem varēja ieviest jau iepriekš, tādēļ patlaban uzsver, ka neapmierinātība ar departamenta darbu mazināsies tikai tajā gadījumā, ja sastrēgumu mazināšanas pasākumi tiks nekavējoši ieviesti.

Jau vēstīts, ka iepriekš medijos parādījās informācija, ka Birks vēlas ieviest kardinālus jauninājumus satiksmes problēmas risināšanai galvaspilsētā, tostarp liegumu iebraukt ar pāra vai nepāra skaitļa automašīnām. Vēlāk gan mērs norādīja, ka esot pārprasts, jo priekšlikumi sastrēgumu problēmas risināšanai esot jāmeklē Satiksmes departamentam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!