Foto: LETA
Turpinot augt Covid-19 izplatībai, attālinātas mācības visās klasēs patlaban noteiktas divās Rīgas pašvaldības mācību iestādēs, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Aktuālā informācija liecina, ka Covid-19 skāris 71 pašvaldības mācību iestādi un 50 pirmsskolas.

Karantīnā atrodas 541 klase un 106 pirmsskolu grupas.

Savukārt attālinātas mācības visām klašu grupām Covid-19 izplatības dēļ noteiktas Rīgas 33. vidusskolā un Rīgas Ukraiņu vidusskolā.

Jau ziņots, ka izglītības ministre Anita Muižniece (JKP) neredz pamatu domāt par mācību gada pagarinājumu, ja skolas var nodrošināt attālināto mācību procesu arī apstākļos, kad daudzi slimo ar Covid-19.

Vēstīts, ka Ķekavas, Mārupes novadā un Jelgavā 14 dienu kumulatīvais saslimstības līmenis ar Covid-19 ir pārsniedzis 9000 gadījumus uz 100 000 iedzīvotājiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Savukārt 7000 gadījumu robeža tiek pārsniegta Ādažu, Olaines novadā, Rīgā un Ropažu novadā.

Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība Latvijā ir palielinājusies līdz 5920,2 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju. Bez minētajām pašvaldībām saslimstības līmenis ar Covid-19 augstāks nekā valstī vidēji ir arī Daugavpilī, Salaspils, Bauskas, Jelgavas un Siguldas novadā.

Savukārt saslimstības līmenis zem 2000 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju pašlaik ir vien Varakļānu novadā.

Divu nedēļu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kas ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!