Sākot ar sestdienu, 2. janvāri par sabiedriskā transporta biļeti līdzšinējo 40 santīmu vietā būs jāmaksā 50, savukārt, pērkot biļeti pie vadītāja –70 santīmi.

Rīgas domes iepriekš pieņemtais lēmums paredz, ka jaunie tarifi spēkā stājas no 1.janvāra, taču piektdien sabiedriskais transports Rīgā ir bezmaksas.

Apstiprinot sabiedriskā transporta pamattarifa palielinājumu, ir saglabātas visas šobrīd esošās braukšanas maksas atlaides visām pasažieru kategorijām, turklāt šīs atlaides ir saglabātas absolūtos skaitļos: tik, cik pašlaik maksā mēneša abonements vai vienreizējā biļete ar atlaidi, tikpat tas maksās arī 2010. gadā.

Jau ziņots, ka pašvaldības uzņēmums "Rīgas Satiksme" (RS) Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) uzdevumā pārstrādāja 2010.gada budžeta projektu, taču neatteicās no nodoma palielināt biļešu cenas, vien piekrītot mazākam tarifa kāpumam no 40 līdz 50 santīmiem.

Plānots, ka, pārskatot maksu par braucienu, ieņēmumus nedaudz varētu palielināt un, uzņemoties zināmu risku, uzņēmums nākošo gadu varētu sākt ar 6,6 miljonu budžeta deficītu.

RS skaidro, ka pie kopējiem sabiedriskā transporta izdevumiem - 97,1 miljons latu - nav iespējams ar izdevumu optimizācijas palīdzību atrast vairāk kā 12 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!