Foto: LETA

Salīdzinot šā gada pirmo pusgadu ar pērnā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, novērota tendence, ka ir samazinājies vidējais cilvēku skaits, kuri izmanto patversmju vai naktspatversmju pakalpojumus, liecina Rīgas domes (RD) Labklājības departamenta sagatavotā atskaite par Rīgas pilsētas pašvaldībā sniegtajiem sociālajiem pabalstiem un sociālajiem pakalpojumiem.

Šā gada pirmajā pusgadā vidējais skaits mēnesī bija 547 cilvēki, kas ir par 60 cilvēkiem jeb 10% mazāk nekā 2014.gada pirmajā pusgadā.

Kopumā šā gada pirmajā pusgadā minētos pakalpojumus saņēma 2514 iedzīvotāji, kas ir par 96 cilvēkiem jeb 37% mazāk nekā 2014.gada pirmajā pusgadā, kad patversmju un naktspatversmju pakalpojumus saņēma 2610 iedzīvotāji. Cilvēku skaita samazinājums Rīgas patversmēs un naktspatversmēs skaidrojams ar siltākiem laika apstākļiem ziemas periodā, norāda departaments.

Apkopojot datus par patversmju klientu sociālajām problēmām, departaments secināt, ka sociālie darbinieki, lai palīdzētu klientam atrisināt mājokļa problēmu, vispirms palīdz risināt problēmas, kas saistītas ar klienta spēju sociāli funkcionēt, piemēram, saskarsmes problēmas (98% cilvēku), nodarbinātība (72% cilvēku) un atkarības problēmas (60% cilvēku).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!