Lai aktualizētu strauji augošo narkomānijas problēmu Rīgā, AAS "Rīgas Slimokase" sākusi narkomānijas profilakses kampaņu, ielās izvietojot vizuāli efektīvu vides reklāmu.
Savukārt katrs jaunietis un viņa vecāki saņems informatīvus materiālus. Tehniski kampaņu izstrādājusi radošā apvienība "Balta Comunications".

Galvenā narkomānijas profilakses problēma ir krasi atšķirīgie viedokļi par narkotiku kaitīgumu, pirmdien preses konferencē pastāstīja "Balta Comunications" direktors Guntis Stirna.

Viedokli, ka narkotikas ir viennozīmīgs ļaunums, pārstāvot vecāki un ārsti. Savukārt pretējo viedokli - ka narkotikas ir nākotnes izklaides veids un alternatīva alkoholam - pārstāv paši jaunieši un "viņu labie čomi".

Stirna norādīja, ka, nonākot izvēles priekšā - pamēģināt vai atteikties no narkotikām, jaunieši nereti izvēlas sev tuvākās grupas viedokli. Tādēļ, pēc Stirnas vārdiem, kampaņa nedrīkst būt radikāla un tai jāveicina jauniešus domāt par problēmu un aktualizēt to. Pretējā gadījumā tīnis šo kampaņu vienkārši atgrūstu, uzsvēra Stirna.

Veselu mēnesi Rīgā tiks izvietoti 26 reklāmas plakāti, kurus izstrādājis studijas "Vilks filma" mākslinieks Kirils Kirasirovs. Uz tiem attēlota narkomāna sadurstītā roka, kā arī dažādi jaunieša dzīves izvēles ceļi. Tāpat labi saskatāma Interneta adrese, kur jaunieši var gūt papildu informāciju. Ar skolu palīdzību jauniešu vecākiem tiks izplatīti informatīvi bukleti, savukārt skolēniem pastkartes. Pastkartes un bukleti skolās tiks izplatīti septembrī.

Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis preses konferencē atzinīgi novērtēja "Rīgas Slimokases" iniciatīvu un aicināja arī citas institūcijas un valdību pievērst lielāku uzmanību narkomānijas problēmai. "Viens no narkotiku varas izrauts jaunietis ir liels ieguvums visai sabiedrībai," uzsvēra domes priekšsēdētājs.

"Rīgas Slimokase" akcijas rīkošanai atvēlējusi 40 tūkstošus latu no uzņēmuma pagājušā gada peļņas. "Balta Comunications" savukārt, apzinoties projekta lielo sabiedrisko nozīmi, projektam devusi 30% atlaidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!