Patlaban Rīgas pilsētas ielas un tilti esot normālā stāvoklī, aģentūrai LETA apgalvoja atbildīgo dienestu vadītāji. Tomēr autovadītāju stāstītais liecina, ka biezāks sniegs Rīgā jau ir uzskatāms par stihiju, jo ielas šoferiem šķiet grūti izbraucamas.
SIA "Rīgas tilti" direktors Albīns Jasaitis stāstīja, ka tiltu kaisīšana patlaban ir pārtraukta, bet atsāksies aptuveni pēc stundas. Pašlaik uz tiltiem esot sastrēgumi un kaisītājiem nav iespējams normāli strādāt. Rīgas tilti esot kaisīti visu nakti, darbos iesaistītas 6 mašīnas, šonakt izkaisītas 50 tonnas sāls.

Jasaitis norādīja, ka pagaidām neesot saņemta informācija nedz no policijas, nedz Tramvaju trolejbusu pārvaldes un autobusu parkiem, un tas nozīmējot, ka problēmu ar tiltu šķērsošanu slikto braukšanas apstākļu dēļ neesot.

Savukārt Rīgas Ceļu pārvaldes izpilddirektors Nikolajs Belogrudovs apliecināja, ka ielas un ceļi pilsētā ir gan noslaucīti, gan nokaisīti. Darbs esot noticis visu nakti, ielu tīrīšanā šorīt piedalījušās 23 mašīnas. Pēc Belogrudova teiktā, problēmas ar braukšanu varot rasties smagajām automašīnām un autobusiem.

Savukārt vairāki autovadītāji ziņo, ka ne tikai mazās ielas, bet arī galvenās pārvietošanās maģistrāles galvaspilsētā ir visai sliktā stāvoklī. Stipri piesnigušas šorīt ap plkst.9 bija Skanstes un Hanzas ielas, Ganību dambis līdz Pētersalas ielai, Eksporta iela un 11.novembra krastmala.

Kā informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā, vakar, kā arī šorīt līdz plkst.8 no rīta tīrot maģistrālās ielas, izlietotas 370 tonnas sāls, 450 tonnas smilts un sāls maisījuma. Kopumā iztērēti Ls 19 135.

Tīrot rajonu nozīmes ielas, vakar un šorīt izlietotas 174 tonnas smilts un sāls maisījuma un Ls 1500. Savukārt tīrot tiltus un satiksmes pārvadus, vakar un šorīt līdz plkst.8 izlietotas 53 tonnas sāls un Ls 3894.

Satiksmes departaments informē, ka maģistrālo ielu tīrīšanas darbi turpinās un kopumā maģistrālās ielas tīra 38 tehnikas vienības, tostarp arī seši autogreideri. Turpinās arī rajonu nozīmes ielu tīrīšana. Visos Rīgas rajonos darbā iesaistītas 8 kompleksās ceļu mašīnas.

Turpinās arī sniega tīrīšana uz tiltiem un satiksmes pārvadiem. Šonakt līdz plkst.8 veikta tiltu un satiksmes pārvadu kaisīšana ar samitrināto sāli ar patēriņu 40 grami uz kvadrātmetru. Trīs reizes veikta sniega stumšana brauktuves malās un naktī no gājēju tuneļa Gogoļa ielā tika izvests sniegs. Kopumā tiltu un satiksmes pārvadu kaisīšanā un tīrīšanā iesaistīti 7 samitrinātās sāls kaisītāji, divi autogreideri un viens ar mehānisko slaucīšanas iekārtu aprīkots traktors un sāls iekrāvējs. Šorīt Rīgā notikušas vismaz 34 avārijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!