Foto: F64

Rīgā ceļu policijā neaizpildīto jeb vakanto darbavietu īpatsvars ir 57%, savukārt izmeklētājiem tie ir 37,9%, bet operatīvajiem darbiniekiem – 45,9%, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sniegtie dati, kuri prezentēti tieslietu ministra un iekšlietu ministra sanāksmē.

Visā Latvijā ceļu policijā neaizpildītās amata vietas veido 29%, tāpat 22% iztrūkums ir izmeklētāju vidū un 28,5% veido neaizpildītās operatīvo darbinieku amata vietas.

Ceturtdien, 11. jūlijā, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) ticies ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV), lai vienotos par turpmāko rīcību veiksmīgas iekšlietu un tieslietu sistēmas sadarbības nodrošināšanai, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā (TM). Iekšlietu ministrs sanāksmē uzsvēris nepieciešamību paaugstināt pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti, kā arī norādīja uz ārkārtīgi lielo speciālistu trūkumu nozarē.

Savukārt Bordāns uzsvēris TM un IeM sadarbības nozīmi, aicinot meklēt kopīgus risinājumus noziedzības apkarošanai un tiesiskuma stiprināšanai. Bordāns norādījis, ka nepieciešams izveidot vienotu sadarbības modeli. Bordāns arī atzina, ka problēmas ar kvalificētu darbinieku trūkumu iekšlietu sistēmā tiešā veidā skar arī tieslietu jomu - sākot ar pirmstiesas izmeklēšanas procesiem un beidzot ar kvalitatīvu un taisnīgu spriedumu nodrošināšanu iedzīvotājiem.

Abas puses atzinušas, ka arī nekustamo īpašumu jautājumi risināmi kopīgiem spēkiem, jo tieslietu un iekšlietu sistēmas izmanto vienu infrastruktūru. Ģirģens paudis uzskatu, ka valsts nekustamo īpašumu jautājums būtu jāskata valdības līmenī, apzinot valsts pārvaldes nekustamo īpašumu kopējo portfeli un resoru reālās vajadzības.

Sanāksmē pārrunāti arī jautājumi par krimināltiesiskā regulējuma pilnveidi, Administratīvās atbildības likuma pilnveidi un ieviešanu, jaunā Liepājas cietuma būvniecību, kā arī citiem aktuālajiem jautājumiem sadarbības memoranda ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!