Kopš trešdienas Rīgas Pašvaldības policija (RPP) atsākusi neatļautās vietās novietota autotransporta evakuāciju, Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputātus informēja RPP priekšnieks Jānis Geduševs. Trešdien evakuēta viena automašīna.
Geduševs atzina, ka par šī darba rezultātiem varēs ziņot pēc mēneša, bet jau šobrīd vērojamas pozitīvas tendences: neatļautās vietās novietotu auto īpašnieki, pamanot RPP darbiniekus, steigšus pametot veikalus vai kafejnīcas, pie kurām savus braucamrīkus atstājuši, un lūdzot policistus viņu transporta līdzekļus neevakuēt.

Pašlaik vēl pilsētā nav izvietotas papildzīmes "Strādā autoevakuators". Evakuācija sākta no vietām, kur to pārvietošanai šī papildzīme nav vajadzīga – gājēju pārejām, sliežu ceļiem.

Šobrīd svarīgākais esot RPP darbinieku pilnvaru palielināšana, kas jāveic, izdarot grozījumus likumdošanā, uzskata Geduševs. Izmaiņas un papildinājumi jāizdara likumā par policiju, Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kā arī vēl vairākos citos normatīvajos aktos. RPP vadība apņēmās divu nedēļu laikā sagatavot nepieciešamos grozījumus un iesniegt izskatīšanai komitejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!