Satiksmes drošības paaugstināšanai Rīgā aktīvi notiek regulējamu gājēju pāreju un jaunu luksoforu objektu izbūve. Šobrīd jau ir izveidotas jaunas regulējamas gājēju pārejas Gaigalas ielā pie Silikātu ielas un Augusta Deglava ielā 110. Luksofori tiek uzstādīti arī citviet pilsētā, informēja domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Gaigalas ielā ar luksoforiem regulējama gājēju pāreja ir ierīkota līdzšinējās neregulējamās gājēju pārejas vietā, kas šķērsoja brauktuvi ar divām braukšanas joslām. Lai iedzīvotāji varētu drošāk nokļūt uz sabiedriskā transporta pieturvietām, arī pārejas izvietojums ir nedaudz mainīts.

Neregulējamas gājēju pārejas vietā ar luksoforiem regulējama gājēju pāreja ir izbūvēta arī Augusta Deglava ielā 110.

Jauni luksofori Rīgā pašlaik tiek uzstādīti vēl trīs vietās - Meža prospekta un Viestura prospekta krustojumā, lai gājēji varētu droši šķērsot brauktuvi pa regulējamu gājēju pāreju un lai pa Meža prospektu braucošajiem transportlīdzekļiem būtu vieglāk šķērsot krustojumu; lai paaugstinātu velobraucēju drošību, luksofori tiek izbūvēti arī Gaujas ielas un Tēraudlietuves ielas krustojumā, kur ielas brauktuvi šķērsos topošais veloceliņš Centrs-Mežaparks; Salaspils ielas un Rušonu ielas krustojumā, kur pēc luksoforu izbūves gājējiem būs daudz drošāk šķērsot Salaspils ielu.

Kopš 2005.gada Rīgā tiek veikta luksoforu sistēmas modernizācija un jaunu luksoforu izbūve ar Eiropas rekonstrukcijas un attīstības fonda līdzfinansējumu. Rekonstrukcijas laikā luksofori tiek modernizēti un pieslēgti luksoforu vadības centram, kas ļauj regulāri sekot līdz luksoforu darbībai un operatīvi novērst bojājumus.

Pašlaik jau ir noslēgti līgumi ar remontdarbu veicējiem par jaunu luksoforu izbūvi 11 vietās un esošo luksoforu rekonstrukciju vēl 63 vietās Rīgā. Satiksmes drošības paaugstināšanai ir paredzēts uzstādīt gājēju drošības barjeras kopumā 2400 metru apjomā, lai gājēji nešķērsotu ielas vietās, kur tas ir bīstami; četrās vietās plānots ierīkot gājēju drošības saliņas, astoņas gājēju pārejas aprīkot ar papildus apgaismojumu, kā arī izbūvēt 16 ātrumvaļņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!