Foto: AFP/Scanpix/LETA

Rīgas 1. slimnīca prasa papildu līdzekļus dzesēšanas sistēmai morgā un pacēlājam mirušo cilvēku transportēšanai guļus stāvoklī.

Trešdien paredzētās Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdes darba kārtība liecina, ka deputātiem būs jālemj par papildu 24 430 eiro piešķiršanu no pašvaldības rezerves fonda, lai steidzami nodrošinātu SIA "Rīgas 1.slimnīca" 19.korpusa inženiertehnisko sistēmu atjaunošanu.

Informācijā pašvaldības deputātiem atgādināts, ka dome piekrita Rīgas 1. un 2. slimnīcas iesaistei ar Covid-19 inficēto pacientu aprūpē.

Īpašuma departamenta Būvniecības pārvalde veica situācijas izvērtējumu un konstatēja, ka, palielinot gultas vietu skaitu Covid-19 pacientu ārstēšanai, vienlaicīgi ir palielinājies noslogojums 19. korpusa pagrabstāvam, kas tiek izmantots kā morgs.

Pēc telpu apsekošanas konstatēts, ka ēkā nav darbojošos iekārtu, kas nodrošinātu mirušo pacientu transportēšanu uz pagrabstāva papildu morga telpām, un šo problēmu nepieciešams steidzami risināt.

Vienlaikus nepieciešams nodrošināt izmantojamo telpu temperatūru 3-6 grādu robežās, un pastāv augsts risks, ka esošās novecojušās dzesēšanas iekārtas, pat strādājot maksimālajā jaudas režīmā, var nenodrošināt nepieciešamo temperatūru.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas dome atbalstīja papildu gultasvietu atvēršanu Covid-19 slimniekiem Rīgas 1. un 2.slimnīcā. Plānots, ka katrā no slimnīcām tiks ierīkotas 150 gultasvietas.

Atbildot uz deputātu jautājumiem Rīgas domes labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte informēja, ka slimnīcas ir pieprasījušas valsts finansējumu Covid-19 slimnieku izvietošanai 1,1 miljona eiro apmērā katrai slimnīcai.

Viņa arī pavēstīja, ka Rīgas 1.slimnīcā tiek ievesti pacienti, kuru stāvoklis ir smags. Lai gan liela daļa pirmo šurp atvesto pacientu esot izrakstīta, tomēr no pirmajiem pacientiem divi 1.slimnīcā miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!