Ņemot vērā jauno higiēnas prasību sociālās aprūpes institūcijās stāšanos spēkā 2005.gada janvārī, Rīgas pašvaldības bērnunami plāno nākamgad samazināt bērnu vietu skaitu.
Kā otrdien tika informēti Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas deputāti, līdz ar jauno prasību stāšanos spēkā Rīgas pašvaldības bērnunamos no nākama gada ir jāsamazina bērnu vietu skaits par 82 vietām.

Deputātiem sagatavotajos materiālos ir norādīts, ka likvidēts arī ģimenes aprūpes centrs "Bulduri", kurā Rīgas pašvaldība pirka pakalpojumus par 24 bērnu vietu nodrošināšanu.

Nevalstiskās organizācijas, kuras atrodas Rīgā, nav piedāvājušas Labklājības departamentam sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu nodrošināšanu. Šādus piedāvājumus iesniegušas divas organizācijas, kas neatrodas galvaspilsētā, - Tukuma rajona Irlavas pagasta Raiņa vārdā nosauktais bērnunams un nevalstiskā organizācija sociālās palīdzības skola "Riekšaviņa" Cēsu rajona Zosēnu pagastā.

Paredzēts, ka Raiņa bērnunamā izmitinās desmit, bet sociālās palīdzības skolā "Riekšaviņa" - 12 bērnus.

Komiteja otrdien nolēma akceptēt sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu pirkšanu no minētajām organizācijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!