Foto: DELFI
Rīgas Brīvostas valde ceturtdien atlika jautājumu par pusmiljona latu piešķiršanu Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē Šanhajā "World Expo 2010", jo nav saņēmusi no atbildīgajām valsts institūcijām atzinumus par šāda ziedojuma likumību.

Rīgas vicemēra un brīvostas valdes priekšsēdētāja Aināra Šlesera pārstāvis Ģirts Dripe portālu "Delfi" informēja, ka ceturtdien jautājums atlikts un to izskatīs tuvākajā valdes sēdē, kad būs saņemti apliecinājumi, ka osta drīkst šādi rīkoties.

Dripe arī uzsvēra, ka osta neizvairās no līdzekļu piešķiršanas un arī pats Šlesers atbalsta ieceri finansēt Latvijas dalību "World Expo 2010".

Jau ziņots, ka Ģenerālprokuratūra un Satiksmes ministrija (SM) neredz šķēršļus Rīgas brīvostas ziedojumam pusmiljona latu apmērā, lai nodrošinātu Latvijas dalību pasaules izstādē Šanhajā, par ko jau otrdien SM informēja valdību. Brīvosta iepriekš lūgusi Ģenerālprokuratūru skaidrot, vai tās iespējamais finansējums Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē būtu likumīgs.

No brīvostas nesaņemtais ziedojums ir viens no šķēršļiem Latvijas sekmīgai dalībai "Expo 2010", bet otrs - nav noslēgts Latvijas stenda apdrošināšanas līgums. Brīvosta ir pēdējā no institūcijām, kuras finansējums valstij ir nepieciešams, jo abi pārējie finansētāji - "Latvijas Dzelzceļš" un Ventspils brīvosta - jau ir piešķīruši attiecīgi 1,7 un 0,45 miljonus latu.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra arī turpina meklēt iespējas noslēgt apdrošināšanas līgumu.

Latvijai savs paviljons Ķīnas metropolē Šanhajā gaidāmajā izstādē ir jāizveido līdz februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!