Lai mudinātu autovadītājus padomāt par risku un sekām, ko izraisa braukšana reibumā un ātruma pārsniegšana, 21.jūnijā, Brīvības ielas alejā pie Ministru kabineta ēkas notiks sacensības braukšanā ar ratiņkrēsliem.
Sacensību moto ir "Dragreiss trasē, alus mājās un miers uz ceļa", aģentūru LETA informēja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors.

Akcijas rīkotāji sacensības braukšanā ratiņkrēslos piedāvā kā alternatīvu ātram braucienam pa ielām. Pasākums tiek rīkots, atbalstot kampaņas "Dzer. Brauc. Pievienojies." dalībniekus un citus cilvēkus ratiņkrēslā.

Sacensības sāksies plkst.11 Brīvība ielas alejā pretī Ministru kabinetam. Pēc sacensībām notiks brīvprātīga promiļu un pulsa pārbaude, būs iespēja nobaudīt bezalkoholisko kvasu un piedalīties brīvprātīgo izbraucienos.

Akcijas laikā Valsts policija sniegs informāciju par plānotajām reidiem un citām aktivitātēm Līgo svētku laikā.

Sacensībās piedalīsies iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons (LPP), satiksmes ministrs Ainars Šlesers (LPP), CSDD direktors Andris Lukstiņš, Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš, Katastrofu medicīnas centra direktors Mārtiņš Šics, Saeimas deputāte Žanete Vasaraudze (TP), kampaņas "Dzer. Brauc. Pievienojies." dalībnieki, kā arī Linda Leen, Arnis Bikšus, Andris Dambis, Ilona Bičevska, Džeina Kārkliņa, Vsevalods Zeļonijs un "Drošas braukšanas skola".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!