Foto: LETA

Pēc atkārtotas Covid-19 testu veikšanas, 11. decembrī Rīgas centrālcietumā kopumā ir 49 inficēto ieslodzīto un 15 nodarbināto, portālu "Delfi" informēja Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

Ņemot vērā šī brīža situāciju, epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ izdots rīkojums pagarināt karantīnu Rīgas Centrālcietumā līdz 2021. gada 7. janvārim.

Ciešā sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) un ieslodzījuma vietu sistēmas medicīnas personālu tiek veikti nepieciešamie pasākumi, tai skaitā, ir nodrošināta ieslodzīto izolēšana no pārējiem ieslodzītajiem un kontaktpersonu apzināšana.

Deviņi Rīgas Centrālcietuma ieslodzītie ar vieglu slimības gaitu šobrīd atrodas Latvijas Cietumu slimnīcā, savukārt pārējie ieslodzītie bez konstatētiem saslimšanas simptomiem ir izvietoti atsevišķā Rīgas Centrālcietuma korpusā vienvietīgās kamerās, informēja IeVP.

Jau ziņots, ka karantīna Rīgas Centrālcietumā pagarināta jau iepriekš, līdz 14. decembrim. Testēšanas rezultātā Rīgas Centrālcietumā iepriekš tika atklāti 65 Covid-19 pozitīvi ieslodzītie un 10 Covid-19 pozitīvi nodarbinātie darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!