Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izplatījis paziņojumu presei, kurā asi kritizē laikrakstu “Diena” un žurnālisti Ievu Zībārti par trešdien publicēto rakstu, kurā teikts, ka starptautiski pieaicinātie arhitekti “izmantoti kā PR trusīši”, lemjot par potenciālo jaunās koncertzāles būvniecības vietu Rīgā.
Departaments paziņojumā izsaka nožēlu, ka “vienu no profesionālākajiem Latvijas medijiem pārstāvošs žurnālists tik šauri un dokumentāli nepamatoti traktējis profesionālu arhitektu viedokļus par plānotās koncertzāles un mākslas muzeja novietnēm, tādējādi maldinot lasītājus un radot iespaidu par laikraksta "Diena" ieinteresētību lobēt kādu novietni vēl pirms galējā lēmuma pieņemšanas”.

Departamenta rīcībā esošie semināra norises videoieraksti un diskusiju vadītāju veiktie pieraksti laikrakstā "Diena" publicēti nepilnīgā un neprecīzā versijā, uzskata departamentā. Semināra dalībnieki kā pirmo ieteicamāko koncertzāles un Laikmetīgās mākslas muzeja atrašanās vietu no piecām Rīgas pilsētas piedāvātajām novietnēm ieteikuši AB dambi, bet Andrejsala tikusi pieminēta kā otrais piemērotākais variants.

Pēc Pilsētas attīstības departamenta domām, Zībartes pārmetumi par informatīvo materiālu nepietiekamību, slikti organizētajām ekskursijām dalībniekiem, “ir faktiski nepamatoti un liecina par žurnālistes nespēju orientēties izvēlētajā tēmā un personīgo emociju dominēšanu pār faktiem”.

Semināra laikā organizētajās divu dienu diskusijās katrs no 11 pieaicinātajiem profesionāļiem izteica savu vērtējumu par piecām piedāvātajām novietnēm un diskusiju vadītāji, rezumējot šos viedokļus, deva galējo slēdzienu par AB dambi un Andrejsalu kā piemērotākajām novietnēm koncertzālei un mākslas muzejam.

Lai maksimāli pilnvērtīgāk informētu viesarhitektus par piedāvātajām koncertzāles un muzeja atrašanās vietām, arhitektiem tika sagatavoti specializēti informatīvie un kartogrāfiskie materiāli par piecām novietnēm, nolasītas lekcijas un organizēti divi izbraucieni uz novietnes vietām, par kuru nepilnību netika saņemti nekādi negatīvi komentāri no dalībnieku puses, skaidro departaments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!