Foto: Aculiecinieka foto
Rīgas domē pagaidām pieteikti trīs publiski pasākumi, kuri tradicionāli saistīti ar 9. maiju, portāls "Delfi" noskaidroja pašvaldībā.

9. maijā, laikā no pulksten 9. līdz 23 biedrība, "9maijs.lv" ir pieteikusi publisku pasākumu Uzvaras parkā pie pieminekļa ar mērķi svinēt fašisma sagrāvi.

Arī "9.maija fonds" laikā no pulksten 7 līdz 23 ir pieteicis pasākumu Uzvaras parkā pie pieminekļa ar mērķi nolikt ziedus un organizēt koncertu ar viesu uzstāšanos.

Tāpat 9. maijā, laikā no pulksten 9 līdz 19 ir pieteikta sapulce iepretim "Hotel Bellevue Park", Uzvaras parka daļā starp Aleksandra Grīna bulvāri, Slokas ielu un Raņķa dambi.

Kā sapulces mērķis norādīts ģimenes atmiņas saglabāšana par tiem ģimenes locekļiem, kuri Otrā pasaules kara laikā ir cīnījušies sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju.

Pašvaldībā atgādina, ka patlaban, pandēmijas laikā, publiski pasākumi ir aizliegti, bet piketi atļauti tikai līdz 10 cilvēkiem.

Patlaban pašvaldība kopā ar drošības iestādēm lemj un vērtē situāciju.

Līdzīgi kā pagājušajā gadā, arī šogad, visticamāk, Uzvaras parkā pie pieminekļa nebūs atļauta ielu tirdzniecība, norāda Rīgas domē.

Jau vēstīts, ka pērn 9. maijā saistībā ar dažādiem pārkāpumiem Valsts policija un Rīgas pašvaldības policija tika noformējusi kopumā 46 administratīvā pārkāpuma protokolus un bija sākusi 70 administratīvās lietvedības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!