Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes (RD) Informācijas tehnoloģiju centrs 28. februārī noslēdzis 11,96 miljonus eiro vērtu līgumu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, ar SIA "ZZ Dats" par Vienotās informācijas sistēmas uzturēšanu un papildināšanu, liecina Iepirkumu uzraudzības birojā publicētā informācija.

Līgums ir spēkā līdz 2022. gada 4. martam. Ar "ZZ Dats" līgums noslēgts sarunu procedūras ceļā.

Kopumā 5,39 miljoni eiro paredzēti sistēmas uzturēšanai. 6,56 miljoni eiro atvēlēti apakšsistēmu pilnveidošanai. "ZZ Dats" īstenotā Vienotās informācijas sistēmas pilnveide izpaudīsies kā RD prasību analīze un dokumentēšana, projektēšana, programmēšana, integrēšana, testa scenāriju gatavošana un testēšana, ieviešana un projekta vadība, kā arī autoruzraudzība un uzturēšana.

Noslēgtais līgums paredz, ka "ZZ Dats" sistēma būs ne tikai jāuztur, bet arīdzan jāapmāca RD darbinieki ar to rīkoties. Šim mērķim līgumā paredzēti 315 tūkstoši eiro. Sistēmas uzturēšanas darbu veikšanai līgumā ierakstīti 73 darbinieki, taču pēc "ZZ Dats" ierosinājuma un domes apstiprinājuma darbiem var piesaistīt vēl citus speciālistus.

Puses apņēmušās visā sadarbības laikā neizpaust trešajām personām informāciju, ko tās viena otrai nodevušas. "ZZ Dats" arīdzan piekodināts neaplūkot fizisko personu datus un neveikt datu apstrādi, ja tas nav nepieciešams uzdotā darba izpildei. Personu datus no Vienotās informācijas sistēmas liegts kopēt uz datu nesējiem. Taču, ja kopēšana nepieciešama speciālista pienākumu izpildei, datu nesējus nedrīkst iznest ārpus darba telpām.

Ja darbu izpildītājs kavēs uzdevumu, RD piemēros 0,1% soda naudu no noteiktajām darbu izmaksām par katru nokavēto dienu, bet ne vairāk par 10% no noteiktās darbu izmaksu summas.

SIA "ZZ Dats" ir Mārim Ziemam un Ingai Ziemai piederošs IT uzņēmums. 2016. gadā "ZZ Dats" nopelnīja 127 tūkstošus eiro, apgrozot 3,18 miljonus eiro. Pirmo reizi Rīgas domes iepirkumā uzņēmums uzvarēja 2004. gadā, noslēdzot 245 tūkstošus latu (ap 320 tūkstoši eiro) vērtu līgumu par domes struktūrvienību klientu attiecību vadības sistēmas izstrādi, kurā bija jāreģistrē ikviens iedzīvotāja un pašvaldības kontakts.

Turpmākos Vienotās informācijas sistēmas uzturēšanas un pilnveidošanas iepirkumus Rīgas dome īstenoja, veicot sarunu procedūru ar "ZZ Dats". Uzņēmuma un RD parakstīto līgumu summa kopš 2004. gada sasniedz aptuveni 35 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!