Producentu grupas "Virus Art" projektam, kura ietvaros paredzēts apkopot televīzijas raidījuma "Post scriptum" materiālus un izdot grāmatu, videokaseti un kompaktdisku par Rīgas vēsturi, Rīgas dome piešķīrusi aptuveni 42 000 latu.
Projekta atbalstīšanu apliecināja gan Attīstības fonda vadības padomes vadītājs vicemērs Aivars Kreituss, gan Finansu departamenta direktors Raimonds Krūmiņš un citi vadības padomes pārstāvji, bet neviens no viņiem nespēja atcerēties piešķirto summu. Kreituss gan nenoliedza, ka tā varētu būt aptuveni 42 000 latu, un pieļāva, ka summa pat ir lielāka.

Kreituss stāstīja, ka projekta ietvaros iecerēts izdot grāmatu, videokaseti un kompaktdisku, kas ietvers gan radījuma materiālus par Rīgas vēsturi, gan arī plašāku materālu par pilsētu. Pēc viņa vārdiem, grāmatas, videokasetes un kompaktdiskus dome nodos katrai Rīgas skolai, to izmantos arī domes ārlietu nodaļa reprezentācijas pasākumiem.

Domes Kultūras, mākslas un reliģijas jautājumu komiteja šo jautājumu nemaz neizskatīja, pastāstīja komitejas vadītājs Dainis Īvāns. Viņaprāt, šādi projekti nav kultūras komitejas kompetencē, jo "summa bija pamatīga", "būtu jāsludina konkurss, bet mēs to varam darīt tikai attiecībā uz kultūras projektiem".

Projekta producents Ēriks Niedre arī atteicās nosaukt projekta izmaksas, bet pastāstīja, ka projekta ideja radās pēc skatītāju lielās atsaucības par Rīgas jubilejai veltīto televīzijas raidījumu "XX gadsimts. Post scriptum", kurā bija attēloti daži pēdējo 50 gadu notikumi Rīgā.

Projekta ietvaros paredzēts izdot 2000 komplektu - grāmata, disks un kasete -, kuros iekļautu plašākus materiālus par Rīgas vēsturi no televīzijas raidījuma. Grāmatā būs fotogrāfijas un apraksti, savukārt kompaktdiskos plānots ietvert arī veco laikrakstu attēlus, lai cilvēki varētu lasīt oriģinālos tā laika rakstus, klāstīja Niedre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!