Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas dome, sekojot Tallinas piemēram, sāks darbu pie idejas par bezmaksas sabiedrisko transportu. Tā pēc trešdien Tallinā notikušās tikšanās ar Igaunijas galvaspilsētas mēru Edgaru Savisāru atzinis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), informēja Ušakova preses sekretāre Anna Kononova.

"Tallinas pieredze bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanā Rīgai ir ļoti interesanta. Tas ir ne tikai svarīgs solis no sociālā atbalsta viedokļa - tas ir arī jautājums par ekoloģiju, par sastrēgumiem pilsētas ielās," norādīja Ušakovs.

Pēc Rīgas domes operatīvajiem aprēķiniem, pašlaik bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešana izmaksātu ne mazāk kā 34 miljonus latu gadā - tas ir daudz vairāk nekā atbalsts atsevišķām grupām, piemēram, bezmaksas transports skolēniem, kas izmaksā nedaudz vairāk par 3 miljoniem latu gadā.

"Pašlaik esam vienojušies ar Savisāru, ka tuvākajās dienās darbu sāks vairākas Rīgas un Tallinas ekspertu grupas un mūsu pārstāvji aktīvi sekos, kā norisinās eksperiments Tallinā un vai Rīgā to var izdarīt lētāk nekā par 34 miljoniem. Atkarībā no tā, cik lielas varētu būt izmaksas un kādas ir pilsētas finansiālās iespējas, mēs varēsim runāt par prognozēm bezmaksas sabiedriskā transporta ieviešanai Rīgā," sacīja Ušakovs.

Jau ziņots, ka Rīgas dome otrdien paplašinājusi 100% braukšanas maksas atlaižu saņēmēju loku un no 1.septembra par Rīgas sabiedriskā transporta izmantošanu vispārizglītojošo skolu skolēniem no 1. līdz 12.klasei vairs nebūs jāmaksā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!