Vairākos Rīgas domes departamentos nākamgad paredzēts palielināt darbinieku algas, liecina aģentūras LETA domes departamentu pārstāvju aptauja.
Darbinieku algas par vidēji 15% nākamgad paredzēts palielināt Rīgas domes Labklājības departamentā, informē departamenta sabiedrisko attiecību sekretāre Irēna Bērziņa. Viņa atzīmēja, ka patlaban departamenta galvenie speciālisti pirms nodokļu nomaksas saņem no 290 līdz 320 latiem.

Vides departamenta direktors Askolds Kļaviņš (LZP) teica, ka nākamgad Vides departamenta darbinieku algas tiks palielināts par 15%. Patlaban vidējā alga Vides departamentā ir 311 lati "uz papīra".

Pilsētas attīstības departamenta darbiniekiem nākamgad gaidāms algas pieaugums par 15%, informēja departamenta sabiedrisko attiecību pārstāve Marija Ābeltiņa. Viņa teica, ka no nākamā gada vidējā alga Pilsētas attīstības departamentā būs 459 lati pirms nodokļu atskaitījumiem.

Arī Rīgas domes Satiksmes departamenta darbinieki var cerēt uz 5,2% algas pielikumu, teica Satiksmes departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa. Patlaban vidējā alga departamenta darbiniekiem ir 370 lati "uz papīra".

Kultūras pārvaldē, kura nākamgad tiks reorganizēta par departamentu, paredzēts pacelt darbinieku algas par 5%, teica Kultūras pārvaldes priekšniece Diāna Čivle. Patlaban vidēja alga Kultūras pārvaldē ir 317 lati "uz papīra".

Savukārt Finanšu departamentā algas fonda palielināšana nākamgad nav paredzēta, informēja departamenta sabiedrisko attiecību pārstāve Sigita Škapare. Vidējā darba alga Finanšu departamentā patlaban ir 321 lats pēc nodokļu nomaksas.

Arī Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta, Komunālā departamenta, kā arī Īpašuma departamenta darbiniekiem algu palielināšana šonedēļ pieņemtā pilsētas budžeta 2006.gadam ietvaros nav paredzēta, informēja departamentu pārstāvji. Kā liecina departamentu apkopotā informācija, vidējā darbinieku alga Izglītības departamentā ir aptuveni 300 lati "uz papīra", bet Komunālajā departamentā - 341 lats "uz papīra".

Jau ziņots, ka nākamgad Rīgas domes centrālā aparāta darbinieku algu fondu plānots palielināt par 5%, vēstulē Rīgas domes darbinieku arodbiedrības arodkomitejas priekšsēdētājai Elitai Platpirei informēja Rīgas mērs Aivars Aksenoks (JL). Taču darba koplīgums paredz, ka līdz darba samaksas sistēmas izmaiņām, mainoties valstī noteiktajai minimālajai darba algai, Rīgas domes centrālā aparāta darbinieku algas ir jāpalielina ne mazāk kā par 15%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!