Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja vēl nepieņēma lēmumu rosināt Rīgas domi atbrīvot no amata Labklājības departamenta direktoru Valdi Nagobadu saistībā domes Audita un revīzijas pārvaldes atklātajiem pārkāpumiem, informēja domes informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.
Komitejas priekšsēdētāja Laura Bulmane uzskata, ka lēmuma pieņemšana ir aizkavējusies galvenokārt tāpēc, ka darbā iesaistītie juristi nav pietiekami korekti izturējušies pret saviem pienākumiem un nav spējuši pietiekami precīzi formulēt pieņemamā lēmuma juridisko pamatu.

Šā jautājuma apspriešana tiks turpināta komitejas nākamajā sēdē.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde konstatējusi, ka domes Labklājības departaments laika posmā no pērnā gada janvāra līdz šā gada jūnijam izlietoja līdzekļus neparedzētajiem mērķiem, revidentiem nav uzrādīti dokumenti par naudas izlietošanu, piemēram, par vairāk nekā miljons latu vērtas aparatūras iegādi. Tādēļ domes komiteja varētu ierosināt atbrīvot no amata departamenta direktoru Valdi Nagobadu.

Nagobads vēlāk izplatījis paziņojumu, kurā pauž sarūgtinājumu par “nepamatoto ažiotāžu par Rīgas domes Labklājības departamentā konstatētajām nepilnībām, kas it kā konstatētas Rīgas domes audita un revīzijas pārvaldes revīzijas aktā, un tiek tendenciozi saistīta ar Nagobada vārdu”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!