Foto: LETA

Piektdien, 18. janvārī, par Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju galvaspilsētas deputāti ievēlēja Baibu Rozentāli (S), portālu "Delfi" informēja Rīgas dome.

Rozentāle bijusi veselības ministre, Rīgas domes deputāte vairākos sasaukumos, ilggadēja Latvijas Infektoloģijas centra direktore un galvenā ārste, Rīgas 2. slimnīcas valdes locekle, Rīgas Stradiņa universitātes profesore un docētāja rezidentu apmācībai infektoloģijā.

"Mūsu galvenais darbs tagad būs pie pašvaldības šā gada budžeta – būs jādomā, kur palielināt finansējumu sociālajiem pabalstiem un pakalpojumiem, tāpat jāstrādā pie atalgojuma palielināšanas sociālās jomas darbiniekiem. Tagad kā komitejas vadītāja arī plānoju apmeklēt visus Rīgas pansionātus, patversmes un bērnunamus," norādīja Rozentāle.

"Centīšos strādāt pie tā, lai katrs bērns varētu dzīvot normālā ģimenē. Ir daudz labu cilvēku, kas varētu sadzirdēt šo problēmu un piedalīties tās risināšanā, tāpēc vairāk būs jāstrādā ar sabiedrības informēšanu," teica komitejas priekšsēdētāja.

Viņa arīdzan teica, ka nevēlas politizēt sociālo jomu, bet komitejā centīsies panākt savstarpēju vienošanos ar kolēģiem.

Vēstīts, ka līdzšinējā Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (S) lēmusi turpmāk darboties "Saskaņas" frakcijas vadītājas vietnieces amatā. "Saskaņa" piektdien iecerējusi nomainīt arī Satiksmes un transporta lietu komitejas vadību.

Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē publicētajā Rozentāles amatpersonas deklarācijā rakstīts, ka amatā Rīgas 2. slimnīcā viņa 2017. gadā nopelnīja 27 360 eiro.

Par darbu Rīgas domē, kur viņa ievēlēta no partijas "Saskaņa" rindām, Rozentāle saņēma 9664 eiro. Rīgas Stradiņa universitāte, kur Rozentāle strādā par profesori, viņai samaksāja 29 018 eiro.

Par galvenās ārstes darbu Latvijas Infektoloģijas centrā Rozentāle no Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas saņēma 39 834 eiro. Par "Rīgas veselības centra" konsultēšanu viņa nopelnīja 2589 eiro.

"Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija" Rozentālei samaksāja 1298 eiro honorāru, bet Latvijas Republikas Neatliekamās medicīnas asociācija – 208 eiro honorāru. Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija Rozentālei samaksāja kopumā 792 eiro.

Skaidrā naudā Rozentāle uzkrājusi 11 000 eiro, bet bezskaidrā naudā viņa uzkrājumus nav izveidojusi. Rozentāles parādsaistības ir 29 880 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!