Šogad martā 21 Rīgas domes darbinieks pārtērējis mobilo tālruņu sarunām noteikto limitu, un lielākais konstatētais pārtēriņš, kas būs jāatmaksā, ir 245 lati.
Savukārt mazākā pārtērētā summa ir trīs lati un 24 santīmi.

Arī februārī ar Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumu noteiktos mobilo tālruņu sarunu limitus pārtērēja 21 domes deputāts un darbinieks.

Aptuveni 80% no šiem darbiniekiem arī martā ir to vidū, kas mobilos tālruņus lietojuši vairāk nekā paredzēts.

Domes priekšsēdētājs Andris Bērziņš martā mobilā tālruņa sarunu limitu pārtērējis par nedaudz vairāk kā sešiem latiem, pārtēriņu pieļāvis arī viens no mēra vietniekiem. Brice nevēlējās atklāt, kurš mēra vietnieks - Andris Ārgalis vai Juris Rītiņš mobilo tālruni lietojis biežāk nekā paredzēts, jo pārtērētā summa vienalga tikšot atmaksāta.

Rīgas izpilddirektors mobilā tālruņa lietošanas limitu nav pārsniedzis.

Mobilo tālruņu lietošanas limitus pavisam pārtērējuši septiņi Rīgas domes deputāti, bet pārējie ir citi domes darbinieki.

Brice informēja, ka visi domes darbinieki, kas februārī pārtērēja sarunu limitu, pārtērēto summu ir atmaksājuši.

BNS jau ziņoja, ka janvāra beigās domes priekšsēdētājs parakstīja rīkojumu, kas tāpat kā Saeimā noteica limitus mobilo tālruņu sarunām. Saskaņā ar rīkojumu domes priekšsēdētājs, divi viņa vietnieki, palīgs un padomnieks, kā arī deviņi pastāvīgo komiteju priekšsēdētāji mēnesī par mobilā tālruņa sarunām var tērēt 60 latu.

Šāds limits noteikts arī pilsētas izpilddirektoram, viņa vietniekam, departamentu direktoriem, viņu vietniekiem un palīgiem.

Pārējām domes amatpersonām noteikts limits 40 latu.

Limitā nav iekļauta maksa par sarunām komandējumu laikā ārzemēs, kā arī telefona abonēšanas maksa un maksa par sarunu izdruku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!