Lai risinātu ielu pārblīvētību ar neatļautās vietās novietotiem auto, drīzumā paredzēts atjaunot auto evakuatoru darbību galvaspilsētā. To trešdien sacīja iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un Rīgas domes priekšsēdētājs Andris Ārgalis.
Iepriekš Rīgā jau strādāja auto evakuatori, taču pēc aktīviem iedzīvotāju protestiem tos vairs neizmantoja. Šobrīd, kā uzskata amatpersonas, Rīgā valda auto vadītāju patvaļa, auto agrās rīta stundās novietojot neatļautās vietās un tur atstājot līdz vakaram.

Lai iepriekšējo kārtību atjaunotu, vajadzīgs Saeimas atbalsts, kurai šobrīd arī iesniegts likumprojekts par noteikumus pārkāpušo vadītāju sodīšanu bez viņu klātbūtnes.

Ārgalis norādīja, ka ielu malās stāvošo auto problēma sevišķi aktuāla kļūs ziemas mēnešos, kad tie traucēs ielas attīrīt no sniega. Tādēļ vajadzīgo likumprojektu par auto evakuatoriem Saeimai vajadzētu izskatīt jau līdz ziemai.

Šobrīd nevietā atstātajam auto uzliek ratu blokatoru, taču tas vakarā tiek noņemts, un vadītājam, kurš vēlu beidz darbu, spēkrats pa dienu ticis arī apsargāts.

Segliņš piebilda, ka tad, kad stāsies spēkā likums par autovadītāju sodīšanu viņiem klāt neesot, arī vajadzētu atstāt darbojamies auto evakuatorus. Tas tādēļ, ka, piemēram, 500 ASV dolāru vērta auto īpašnieks soda kvītis vienkārši ignorēs, līdz savu auto pārdos un nopirks vietā tādu pašu. Bet, ja vadītāja auto nogādās stāvlaukumā, viņš būs spiests samaksāt soda naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!