Rīt un parīt Rīgas laukumus pieskandinās NATO kandidātvalstu valdību vadītāju sanāksmei "Rīga 2002: tilts uz Prāgu" veltīto Rīgas pilsētas svētku koncerti.
Kā informēja Rīgas domes kultūras pārvalde, divas dienas, 5. un 6.jūlijā, Rīgas laukumos notiks visdažādākie koncerti, džeza grupu un pūtēju orķestru priekšnesumi un citi pasākumi. Rīgas svētku noslēguma koncertā sestdienas vakarā 11.novembra krastmalā muzicēs tādas grupas kā "Prāta vētra", "The Hobos", "Tumsa" un "Credo".

Piektdien, 5.jūlijā, pie Latvijas Nacionālās operas strūklakas, Bastejkalnā, laukumā pie Pēterbaznīcas un Līvu laukumā uzstāsies Mediņa mūzikas skolas orķestris, pūtēju orķestris "Fanfara", Studentu pūtēju orķestris un pūtēju orķestris "Auseklītis".

No plkst.12 pie operas strūklakas koncertēs arī "Boogie Woogie Trio", saksofonu kvartets "N[EX]T", "Siguldas diksilends", Bastejkalnā - orķestris "Rīga". Orķestru koncerti pie Pēterbaznīcas un Līvu laukumā sāksies plkst.14.30.

No plkst.10 pie Pēterbaznīcas būs lietišķi dekoratīvās mākslas, tautas mākslas tirdziņš un amatnieku darbnīcas.

Doma laukumā no plkst.15 līdz 23 muzicēs Raita Ašmaņa "Big band", "J.C. House", "Siguldas diksilends", "Boogie Woogie Trio", ielu muzikanti, kluba "Hamlets" trio, saksofonu kvartets "N[EX]T", "Kuba" un "Mame". Koncertu starplaikos muzicēs apvienības "JaffaRiga" dīdžeji "Helly Judas" un "Heincha".

Plkst.18 pie Brīvības pieminekļa notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra un Jūras spēku orķestra defilē.

Rīgas Kongresu namā plkst.19 tiek rīkots ritmiskās mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" meistarklašu studentu un pasniedzēju koncerts, kurā piedalīsies arī tādi mūziķi kā Norma Vinstone, Stīvs Hotons, Skots Stromans.

Piektdien plkst.19.30 Melngalvju namā notiks Rīgas domes priekšsēdētāja Gundara Bojāra pieņemšana sakarā ar NATO kandidātvalstu valdību vadītāju sanāksmi Rīgā.

Rātslaukumā plkst.20.30 būs Marijas Naumovas koncerts, pēc tam būs dzirdams Liepājas simfoniskā orķestra koncerts, plkst.24 uzstāsies pūtēju orķestris "Auseklītis".

Savukārt sestdien, 6.jūlijā, pie Brīvības pieminekļa no plkst.12 muzicēs pūtēju orķestris "Rīga", Mediņa mūzikas skolas orķestris un pūtēju orķestris "Fanfara".

No plkst.12 mūzika skanēs arī Līvu laukumā, kur līdz plkst.18.45 uzstāsies saksofonu kvartets "N[EX]T", "Siguldas siksilends", "Brassy Sassy", pūtēju orķestris "Rīga", pūtēju orķestris "Fanfara", Studentu pūtēju orķestris un Mediņa mūzikas skolas orķestris.

11.novembra krastmalā plkst.12 tiks atklāts NBS, Jūras spēku un Gaisa spēku pasākums, būs NBS Štāba orķestra koncerts, NBS vienību kaujas tehnikas un bruņojuma apskate, un no plkst.14.30 krastmalā notiks sporta pasākumi un labāko sporta aktīvistu apbalvošana.

Rīgas pasažieru ostā no plkst.13 būs apskatāmi Jūras spēku un Lielbritānijas kara kuģi, notiks Jūras spēku un Gaisa spēku glābšanas un meklēšanas operāciju demonstrējumi.

Doma laukumā koncertā no plkst.14 līdz plkst.23 uz skatuves kāps Latvijas Radio festivāla "Jaunās zvaigznes" laureāti, grupas "Swingtime", "The Angelique Sextet", "Discomfort", "Blackout", Raita Ašmaņa "Big band", "Ielu muzikanti", "Anastasija trio", "Sassy Brassy", "Spirit Shadows" un Viktora Ritova trio ar Ginta Pabērza piedalīšanos. Koncertu starplaikos muzicēs apvienības "JaffaRiga" dīdžeji "Helly Judas" un "Heincha".

Laukumā pie Pēterbaznīcas no plkst.14 līdz 18.45 koncertu sniegs Mediņa mūzikas skolas orķestris, pūtēju orķestris "Rīga", pūtēju orķestris "Fanfara", Studentu pūtēju orķestris un pūtēju orķestris "Rīga". Visu dienu no plkst.8 līdz 20 pie Pēterbaznīcas būs lietišķi dekoratīvās un tautas mākslas tirdziņš un amatnieku darbnīcas.

Bastejkalnā no plkst.14.30 līdz 18.45 muzicēs pūtēju orķestris "Fanfara", Mediņa mūzikas skolas orķestris, pūtēju orķestris "Rīga" un Studentu pūtēju orķestris.

Rīgas Kongresu namā plkst.19 notiks 2.starptautiskā ritmiskās mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" Galā koncerts, kurā uzstāsies "Grammy" balvas ieguvēji "The New York Voices" no ASV.

Rīgas pilsētas svētku noslēguma koncerts plkst.18 sāksies 11.novembra krastmalā. Koncertā uzstāsies grupas "Credo", "The Hobos", "Iedomu spārni", "F[ei]k", "Tumsa", "Oceanfall" un "Prāta vētra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!