Foto: Publicitātes foto

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Jānis Vitenbergs (KPV LV) pieprasīs lidostas vadību klātienē skaidrot situāciju ar rindām lidostā.

Vitenbergs ar Saeimas deputāta palīdzes Ivetas Ziemeles starpniecību pauda uzskatu, ka "šī brīža situācija starptautiskajā lidostā "Rīga" ir raksturojama ar vienu vārdu "bardaks" un ir nekavējoties jāsakārto".

Deputāta ieskatā pretējā gadījumā tas var negatīvi ietekmēt Rīgas lidostas vadošo lomu starp Baltijas lidostām. Tādēļ komisijas vadītājs pieprasīs lidostas vadību klātienē skaidrot situāciju.

"Valsts gadiem ilgi ir strādājusi un ieguldījusi lidostas attīstībā pietiekami apjomīgas investīcijas, lai tā varētu nodrošināt atbilstošus apstākļus un būt līdere starp Baltijas lidostām. Šobrīd lidostā rindas tikai pieaug un nekas neliecina, ka tās samazināsies. Tās ir kļuvušas par valsts problēmu, kas var negatīvi ietekmēt tūrisma nozari un valsts reputāciju," savu viedokli skaidrojis Vitenbergs.

Ja lidostas vadība nespēs sniegt pārliecību par situācijas sakārtošanu, tad šo jautājumu jau skatīs Tautsaimniecības komisijā, piesaistot par iestādi atbildīgo ministriju, sola deputāts, piebilstot, ka par situāciju lidostā saņēmis arī sūdzības no tūrisma nozares pārstāvjiem.

Jau ziņots, ka iepriekšējā nedēļā daudzi cilvēki sociālajos tīklos publicēja fotogrāfijas ar lielām pasažieru rindām uz drošības kontroli lidostā un pauda savu neizpratni un sašutumu. Lidostas pārstāve Laura Karnīte skaidroja, ka pasažieru rindas uz drošības kontroli veidojas tādēļ, ka pasažieru plūsma patlaban jūtami pārsniedz vecās lidostas termināļa publiskās daļas kapacitāti .

Karnīte skaidroja, ka pasažieru skaits lidostā "Rīga" šogad, salīdzinājumā ar pagājušo gadu, deviņos mēnešos ir pieaudzis par gandrīz 11,5%. Vidēji lidosta "Rīga" apkalpo 12 000 pasažieru dienā, 600 līdz 1000 pasažieru stundā. Lai gan lidosta pēdējos gados ir paplašinājusi drošības kontroles zonu ar vairākām līnijām un pašlaik strādā pie risinājumiem, lai izveidotu vēl papildus līnijas, šāda pasažieru plūsma jūtami pārsniedz vecās lidostas termināļa publiskās daļas kapacitāti, norādīja Karnīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!