Jaunajam Rīgas mēram Gundaram Bojāram ir 13 ārštata padomnieki, lai gan pēc ievēlēšanas mērs solīja, ka nebūšot vairāk par desmit. Ārštata padomnieki gan nesaņem algu, BNS pavēstīja domes informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Guntars Kukuls.
Padomus politiskajos jautājumos mēram sniedz partijas biedrs Jānis Dinēvičs, kas ir arī padomnieku grupas vadītājs. Savukārt bijušais Demokrātiskās partijas "Saimnieks" līderis Ziedonis Čevers, kas nav sociāldemokrātu biedrs, bet bieži redzēts Rīgas domē svarīgu lēmumu pieņemšanas laikā, ir padomnieks starpnacionālajos un integrācijas jautājumos.

Uzņēmējs Armands Zeihmanis un "Parekss bankas" sabiedrisko attiecību darbinieks Kārlis Vahšteins ir padomnieki attīstības jautājumos, bijušā Valsts prezidenta padomnieks Anatolijs Jerumanis - drošības un kārtības jautājumos, jaunais sociāldemokrāts Artūrs Zvejsalnieks - jaunatnes lietu jautājumos, mākslinieks Aleksandrs Vinkovičs - minoritāšu jauājumos.

Ārlietu jautājumos padomus mēram sniedz bijušais konsuls Vitebskā Armands Krūze, vides jautājumos - Andrejs Laškovs, bet finansu jautājumos - Saeimas deputāte Ingrīda Ūdre. Padomnieks transporta jautājumos ir SIA "Reagents - A" prezidents Leonards Tenis, izglītības jautājumos - Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks Elmārs Vēbers, bet sabiedrisko attiecību jautājumos Guntars Kukuls, kas vienlaikus ir arī štata padomnieks.

Mēram arī ir divi štata padomnieki - juridiskajos jautājumos Oļegs Batarevskis un ekonomiskajos jautājumos Sanita Šķiltere.

Bojārs nedēļu pēc ievēlēšanas prognozēja, ka viņam būs ne vairāk kā desmit ārštata un štata padomnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!