Foto: DELFI
Rīgas dome otrdien nolēma nodot divus zemesgabalus Tērbatas ielā pašvaldības SIA "Rīgas nami" pārvaldīšanai un apsaimniekošanai un būvprojekta "Puķu tirgus paviljoni" īstenošanai.

Opozīcijas pārstāvis Olafs Pulks domi informēja, ka vairāki "Saktas puķu tirdziņa" pārstāvji izteikuši vēlmi paši būvēt jaunu paviljonu, tāpēc viņš aicināja domi jautājumu atlikt, lai par to diskutētu komitejās, un, iespējams, ietaupītu pašvaldības līdzekļus. Taču šo piedāvājumu deputāti noraidīja.

Īpašuma departamenta pārstāvji norādīja, ak departaments oficiāli anv saņemis nekādu konkrētu alternatīvu priekšlikumu puķu tirdziņa attīstībai

"Rīgas Namiem" nodoti 1240 un 530 kvadrātmetrus lieli zemes gabali Vērmanes dārza malā, kur atrodas vēsturiskais "Saktas puķu tirdziņš".

Atbilstoši SIA "Rīgas nami" plāniem līgumi ar nomniekiem tiks slēgti tā, lai cilvēki puķes te varētu tirgot vismaz par trešdaļu lētāk, kā Centrāltirgū.

Iepriekš lēsts, ka "Saktas" puķu tirgus pārveidošana varētu izmaksāt gandrīz 900 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Pirms tam projekta izmaksas - 1,2 miljoni latu - domniekiem šķita par augstu, tāpēc tika nolemts tās samazināt un projekta tāmi pārstrādāt atbilstoši pašreizējai situācijai.

Vērmanes dārzs ar domes lēmumu ir nodots "Rīgas dārzu un parku" vienotā apsaimniekošanā. Ziedu tirdzniecības vietas izveide atbilstoši kvalitatīvas arhitektūras prasībām bija viens no tuvākajiem parka apsaimniekošanas uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!