Foto: LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja trešdien, 5. maijā, atbalstīja Gunāra Nāgela iecelšanu Rīgas pieminekļu aģentūras direktora amatā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Uz amatu tika rīkots atklāts konkurss, kurš tika pagarināts zemās atsaucības dēļ. Kopumā Rīgas pieminekļu aģentūras direktora amatam saņemti pieci pieteikumi.

Konkurss notika divās kārtās. Uz intervijām un redzējuma par aģentūras galvenajiem nākotnes izaicinājumiem un direktora lomu prezentāciju tika aicināti visi pieteikušies kandidāti.

Izvērtējot iesniegtos pieteikumus un kandidātu atbilstību izvirzītajām prasībām, noklausoties prezentācijas un kandidātu atbildes uz komisijas locekļu jautājumiem, komisija par piemērotāko direktora amatam atzina Nāgelu.

Nāgelam ir doktora zinātniskais grāds matemātikā un maģistra grāds lietišķajā valodniecībā. No 2014. gada līdz 2019. gadam Nāgels bijis Latvijas Okupācijas muzeja direktors. Agrākā pieredze saistīta gan ar darbības, gan finanšu plānošanu.

Kopš 2006. gada Rīgas pieminekļu aģentūru vada režisors Guntis Gailītis. Termiņš šajā amatā ir uz četriem gadiem un Gailīša pilnvaras beidzas 14. februārī, tāpēc tika rīkots atklāts konkurss uz šo amatu.

"Rīgas pieminekļu aģentūras" galvenais uzdevums ir koordinēt, plānot, vadīt un īstenot darbus, kas saistīti ar pieminekļu uzskaiti, uzturēšanu un atjaunošanu. Īpaši kā valstiski un kultūrvēsturiski nozīmīgi pieminekļi aģentūras darbībā ir noteikti Brīvības piemineklis un Rīgas Brāļu kapi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!