Rīgas domes Labklājības departaments pēc domes priekšsēdētāja pieprasījuma apkopojis informācija par situāciju pilsētas slimnīcās, kas apliecina, ka iedzīvotāji arī turpmāk varēs saņemt nepieciešamo neatliekamo medicīnisko palīdzību.
Pēc Labklājības departamenta sniegtajām ziņām, pašlaik rīdzinieki turpina saņemt visu medicīnisko palīdzību atbilstoši Rīgas novada slimokases piešķirtajam finansējumam, izņemot Paula Stradiņa slimnīcu, kas rīdziniekus uzņem tikai tajos profilos, kas tiek nodrošināti vienīgi šajā slimnīcā.

Apkopotā informācija liecina, ka Rīgas 1. slimnīca turpinās uzņemt visus republikas iedzīvotājus ar kombinētām traumām, jo slimnīca specializējusies šādu traumu ārstēšanā.

"Gaiļezers" turpinās uzņemt slimniekus, kam nepieciešama neatliekamā medicīniskā palīdzība, izņemot kombinēto traumu gadījumos, bet Rīgas 2. slimnīca turpinās sniegt neatliekamo palīdzību traumu gadījumos.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca savā profilā turpinās uzņemt slimniekus, jo pagaidām finansēšanas kvotas nav pārsniegtas, savukārt Rīgas dzemdību nams turpinās uzņemt visas grūtnieces.

Slimnīca "Linezers" nepieciešamības gadījumā var sniegt neatliekamo palīdzību uroloģijā un ginekoloģijā, bet "Biķernieki" varētu sniegt neatliekamo palīdzību iedzīvotājiem no Viduslatvijas un Daugavas slimokasu teritorijas, kā arī no Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras Rēzeknes un Kurzemes filiāļu apkalpes teritorijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!