Foto: DELFI
Dekrētā dodoties Rīgas tūrisma attīstības biroja darbiniecei, kura ir "Saskaņas" deputāta Sandra Bergmaņa sieva, tajā pašā amatā pieņemta Bergmaņa māte, vēsta raidījums "Nekā personīga".

Komentējot rokādes aizdomīgumu, biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča (GKR) skaidroja, ka tā neesot ārkārtēja parādība. "No malas tā varbūt izskatās, bet mēs bijām ar mieru. (..) Visos uzņēmumos notiek ļoti līdzīgi," raidījumam teica Jermoloviča.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Publisko pakalpojumu departamenta direktors Aivars Draudiņš komentēja, ka šāds gadījums neliecina par labu praksi un darbinieki jāizvēlas, izvērtējot to profesionālās spējas.

Tāpat raidījums secināja, ka tūrisma attīstības birojā sev darbavietu raduši vēl vairāki ar partiju "Saskaņa" saistīti cilvēki, kuri partijai dāsni ziedo - biroja valdes locekļi ir "Saskaņas" biedri Maksims Tolstojs un Regīna Ločmele-Luņova.

Ločmele-Luņova amatā nonāca 2015. gada jūlijā – dažus mēnešus pēc tam, kad nolika deputāta mandātu Saeimā saistībā ar kriminālizmeklēšanu pret viņas firmu.

Saskaņas frakcijas vadītājs un domes finanšu komitejas priekšsēdētājs Tolstojs strādā ne tikai tūrisma biroja valdē, bet arī vada tā iepirkumu komisiju. Iepriekš viņš strādājis valdē "Rīgas satiksmē" un arī SIA "Rīgas karte".

Tolstoja sieva Jeļena Jakovļeva vienlaikus ar vīru darbojusies valdē SIA "Rīgas kartē" un strādājusi valdē arī "Rīgas namu pārvaldniekā". Abu laulības šķiršana sakrīt ar laiku, kad Tolstojs uzsāka privātpersonas maksātnespēju. Abi arī dāsni ziedojuši partijai – kopš 2012. gada Tolstojs ziedojis 15 tūkstošus eiro, bet biedru naudā iemaksājis 16 715 eiro. Kopā partijai atvēlēti – 32 443 eiro.

Savukārt "Saskaņas" biedre Jūlija Maļika, neraugoties uz savu maksātnespēju, ziedojusi 15 000 eiro "Young.lv", "9.maijs.lv" un "Saskaņai". Tas divas reizes pārsniedz Maļikas iztikas līdzekļus. Arī viņa strādā tūrisma attīstības birojā.

Birojā strādājusi Jekaterina Morozova, kura šobrīd nokļuvusi citā domes struktūrā – "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) Kurzemes nodaļas iecirknī, kur strādā par vadītāja vietnieci. Šajā iecirknī pirms gada vadītāja amatā bez atbilstošas izglītības bija nokļuvis "Saskaņas" domes deputātes Svetlanas Savickas četras reizes sodītais dzīves draugs. Morozova kopš 2010. gada partijai ziedojusi gandrīz 18 tūkstošus eiro, bet biedru naudā samaksājusi 3477 eiro. Kopā – 21 465 eiro.

Birojs ik gadu saņem ap trīs miljonu eiro lielu dotāciju no pilsētas budžeta, vēsta raidījums.

2014. gadā Rīgas tūrisma attīstības birojā strādāja 31 cilvēks. Algām tērēja 408 tūkstošus eiro. Kāds ir pašreizējais algu budžets un cik darbinieku birojā strādā, iestādes pārstāvji neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!