Foto: LETA

Veicot remontdarbus Čiekurkalnā, Gaujas ielā, "Rīgas ūdens" remontdarbu veicēji sabojājuši simtgadīgu liepu. Remontdarbu laikā tika būtiski sabojātas liepas saknes, sociālajā tīklā "Facebook" informē Rīgas domes deputāts Kaspars Spunde (JV).

Viņš atgādina, ka pirms diviem gadiem Čiekurkalna attīstības biedrībai "ar grūtībām" izdevās panākt četru liepu dižstādu atjaunošanu simtgadīgajā koku alejā Gaujas ielā.

"Esmu iedarbinājis visas sviras, lai šis rupjais pārkāpums nepaliktu nesodīts," raksta deputāts, vienlaikus norādot, ka ir jāmaina attieksme pret kokiem pilsētā.

Notikumu vietu apsekojis arī Rīgas būvvaldes apstādījumu inspektors, lai izvērtētu situāciju.

Savukārt pilsētvides aktīvists Māris Kalējs sociālajā vietnē "Twitter" raksta, ka pašvaldības policijas norādījusi, ka, tā kā notikuma vietā tiek veikti avārijas darbi, koku sakņu ciršana netiek uzskatīts par pārkāpumu.


Rīgas domē informēja, ka trešdien no pulksten 13 līdz 19 "Rīgas ūdens" plānoja veikt ūdensvada remontdarbus Gaujas ielā 49, lai nodrošinātu ūdensapgādi ēkai Gaujas ielā 44, taču, sākot remontdarbus, tika konstatēts, ka apakšzemes komunikāciju stingrā režīma aizsargjoslā ir koks, kurš šajā vietā nekādā gadījumā nedrīkstēja atrasties, skaidro domē.

""Rīgas ūdens" darbinieki centās ar šo koku apieties maksimāli saudzīgi, lai nenodarītu tam kaitējumu," skaidroja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Plānoto remontdarbu veikšanai tika arī atslēgts ūdensvads Gaujas ielas posmā no Gaujas ielas 22 līdz Ķīšezera ielai 13 k1 un pārtraukta ūdensapgāde vairākām ēkām Ķīšezera ielā un Gaujas ielā, par ko klienti tika savlaicīgi brīdināti, norāda domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!